Trener Dinama ljut zbog uvreda navijača i kaže da zavidi Rijeci na podršci

U utakmici 5. kola Prve HNL Dinamo i Rijeka igrali su 0-0

27.07.2015., Zagreb - Trener Dinama Zoran Mamic odrzao je konferenciju za medije uoci prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka u kojoj GNK Dinamo igra protiv norveskog predstavnika FK Molde. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan igrom svoje momčadi u derbiju protiv Rijeke, a nikako ponašanjem dijela navijača, javlja gnkdinamo.hr.

“Čestitke gostima na fair i korektnoj igri, a mojoj ekipi na bodu i dobroj igri. Bili smo apsolutno bolja momčad, kontrolirali utakmicu i imali šanse koje nismo reagirali. Veseli me koncentrirana igra bez panike, držali smo dobar ritam, ovo nam je deveta utakmica u manje od mjesec dana i zadovoljan sam kako je momčad reagirala iako možemo bolje”, rekao je trener pa prokomentirao igru gostiju.

Suđenje

“U pripremi utakmice smo se pripremali na dva načina kako mogu igrati i bilo je za očekivati da će igrati malo opreznije, ali mi smo bili dobri. Brzo smo osvajali druge lopte i to je jedan od razloga zašto Rijeka nije bila na razini kao posljednje vrijeme”, kaže Mamić.

Na pitanje o suđenju trener Modrih je samo kratko rekao. “Mene samo zanima kako ćete opisati situaciju iz prvog dijela kada je u kaznenom prostoru srušen Pjaca”, dodao je te je nastavio.

Poruka navijačima

“Znam da ću ovime možda pogriješiti, ali svejedno ću reći jer osjećam da moram. Jako zavidim Rijeci na navijačima i posebno sam ‘sretan’ s našom publikom koja u velikom broju ovakvu našu igru prati vrijeđanjem i pljuvanjem. Počevši od mene pa do igrača.. Tako se ne bodri klub i mene je sramota da imamo ovakvu atmosferu nakon rezultata koje ova momčad ima”, poručio je Mamić.

“Svjestan sam da će ovo navući gnjev na mene, ali tako i tako neću osjetiti razliku kada mi i ovako 90 minuta psuju i vrijeđaju majku, ali samo neka momčad ostave na miru. Machado? Očekivali smo njemu zvižduke, ali ne vrijeđa se samo njega nego sve igrače i to nije normalno. Ne može biti normalno. Možete se slagati s trenerom ili vodstvom kluba i to se možda nikada neće promijeniti, ali tako vrijeđati igrače i to s “kulturne” zapadne tribine je grozno i sramota; ispričavam se iznimkama koje se tako ne ponašaju. Ova momčad nije izgubila 50-ak utakmica zaredom u prvenstvu, igraju brojni mladi i domaći igrači, imamo šansu ući u Ligu prvaka… Nije to normalno i ne može biti”, završio je trener Dinama.