Trener vodeće momčadi engleske lige, nakon one velike pobjede, kaže da su ostvarili ambicije i osigurali ostanak

Leicester sada ima šest bodova više od Cityja, a sljedeći vikend igraju s Arsenalom

Manchester City's Chilean manager Manuel Pellegrini (R) greets Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri ahead of the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on February 6, 2016.  / AFP / ADRIAN DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Momčad koja je prošle sezone skoro ispala iz lige sada iz kola u kolo sve glasnije slovi kao favorit za naslov prvaka. Zvuči pomalo nevjerojatno, no Leicester City je nakon 25 odigranih kola i dalje vodeća momčad Premier lige, što je malo tko očekivao pored klubova u kojima najveće zvijezde vrijede poput cijele momčadi Claudija Ranierija.

No, da bi se čudo moglo dogoditi potvrdila je i utakmica s bogatim Manchester Cityjem. Pobjedu je malo tko očekivao, a tri gola u mreži Joea Harta pogotovo. Treba li spomenuti da se igralo na Etihadu.

Oduševljeni Ranieri

“Ovo je ludo, liga je luda. Ovo je odličan rezultat. Momčad je igrala sjajno i čekala je prilike iz kontranapada. Nismo se bojali niti u jednom trenutku”, rekao je trener Leicestera poslije utakmice.

“Moramo ovako nastaviti. Igrači su se puno potrošili i bitno je da se dobro oporave. Naša ambicija ove sezone bila je da osiguramo ostanak u ligi, a sada smo to napravili. Moramo sada uživati i ponašati se kao da nam je svaka utakmica posljednja”, poručio je Talijan, kojeg sljedećeg vikenda opet čeka derbi, ovaj put s Arsenalom.