Trener Zoran Zekić moli navijače da ne kritiziraju igrače Osijeka, jer plaću nisu dobili od svibnja

Navijači su zaustavili ulazak Osječke pivovare u klub

01.09.2015., Stadion Gradski vrt - Uprava NK Osijeka predstavila novog trenera Zorana Zekica, bivseg igraca bijelo-plavih i brojnih hrvatskih i inozemnih klubova. Photo: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Glas Slavonije/PIXSELL

NK Osijek proživljava svoje najteže dane. Nakon što su dva investitora odustala od preuzimanja vlasništva u prvoligašu s Drave, prvo Osječka pivovara pa njemačka investicijska kuća HFK, teško će Osječani izbjeći stečaj.

Momčad u kojoj su igrači zadnju plaću primili još u svibnju, nanizala je tri poraza. S devet bodova, predposljednja je u 1. HNL. No, trener Zoran Zekić, koji je u rujnu zamijenio Dražena Beseka, stao je iza igrača u teškoj, alarmantnoj situaciji u kojoj je igračima ugrožena i egzistencija. A na igrače su se okomili nezadovoljni navijači…

‘Nemaju za život, režije i obitelj’

“Najlakše je dići ruke od tih mladih ljudi, psovati ih, kriviti ih. Ni ja ih nisam birao, ali sam ih upoznao i vidio da su to ljudi koji traže šansu. Govorite stalno o tatinim sinovima, a ne vidite mlade ljude koji nemaju za život, režije, za obitelj”, kazao je Zekić uoči utakmice protiv Slaven Belupa u petak u Gradskom vrtu.

“Tri stotine navijača dođe na utakmicu i nakon par minuta nas počnu vrijeđati. Znam da se u gradu priča samo o Osijeku i onda nitko ne dođe na utakmicu”, kazao je Zekić i zamolio da ne vrijeđaju igrače koji igraju bez primanja, već njega.

Slavonija je rasadnik talenata

Osijek je preostao jedini prvoligaš iz Slavonije, regije koja je rasadnik hrvatskih talenata, da samo navedemo Šukera, Vlaovića, Olića, Mandžukića… No, Osječani nisu uspjeli do kraja realizirati posao s glavnim sponzorom, a u slučaju Osječke pivovare, posao su blokirali nezadovoljni navijači (?!).

“Ne dijelim ljude na lijeve ili desne, na navijače ili nenavijače, nego na one koji su digli ruke od NK Osijeka i na one koji to nisu učinili. Na one kojima je žao da Osijek nema prvoligaša i na one kojima nije. Pozivam sve koji nisu odustali od NK Osijeka da daju svoj doprinos, jer je važna prilika, možda i nepovratna “, zavapio je Zekić.