U 3. kolu turnira u Bercyju više nema Hrvata, ali tamo su svi glavni favoriti za titulu

Prva tri tenisača svijeta u trećem kolu francuskog turnira

Serbia's Novak Djokovic (L) and Spain's Rafael Nadal meet at the net at the end of their training session ahead of an exhibition tennis match at the Hua Mark indoor stadium in Bangkok on October 2, 2015.      AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI
FOTO: AFP

U 3. kolu turnira u francuskom Bercyju neće biti niti jednog hrvatskog tenisača, ali tamo su se plasirali svi favoriti. Tako će u novom krugu turnira nastupiti prvi igrač svijeta Novak Đoković, te trećeplasirani na tom popisu Andy Murray koji je prije nekoliko sati izbacio mladog i izuzetno talentiranog hrvatskog tenisača Bornu Ćorića.

Podsjetimo, Ćorić nije imao šanse protiv vrlo raspoloženog Murraya, koji se nametnuo od samog početka i lako došao do pobjede. Ćorićev servis “pao” je već u drugom gemu meča, a dobitak prvog seta Škot je potvrdio “breakom” za 5-1. Na početku drugog seta Ćorić je uspio parirati trećem “reketu” svijeta sve do rezultata 2-2, kada Murray još jednom oduzima Ćorićev servis i za sat vremena riješio pitanje pobjednika.

Odlazak zadnjeg Hrvata

Murray se tako osvetio Ćoriću za neugodan poraz (6-1, 6-3) početkom godine u Dubaiju, a 2013. godine su igrali i u Davis Cupu u Umagu, kada je također slavio Murray. Ćorić je u Parizu u 1. kolu pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca, čime je prekinuo niz od tri uzastopna poraza u prvim kolima turnira.

Ispadanjem Ćorića hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pariza – Ivo Karlović je ispao već u prvom kolu, a Marina Čilića je ranije u srijedu izbacio Bugarin Grigor Dimitrov.

Bercy, rezultati 2. kola:

Tomas Berdych (ČEŠ/5) – Edouard Roger-Vasselin (FRA) 6-3, 4-6, 7-5
Rafael Nadal (ŠPA/7) – Lukas Rosol (ČEŠ) 6-2, 6-2
Grigor Dimitrov (BUG) – MARIN ČILIĆ (CRO/12) 7-6 (7/3), 7-6 (7/2)
John Isner (USA/13) – Aljaz Bedene (VBR) 6-3, 7-6 (7/3)
Kei Nishikori (JAP/6) – Jérémy Chardy (FRA) 7-6 (7/4), 6-7 (6/8), 6-1
Richard Gasquet (FRA/10)- Leonardo Mayer (ARG) 6-2, 7-5
David Goffin (BEL/16) – Dusan Lajović (SRB) 6-2, 6-2
Andy Murray (GBR/2) – BORNA ĆORIĆ (CRO) 6-1, 6-2