U Britaniji svi pričaju o novom nogometnom skandalu s mitom u koji su, navodno, uključeni treneri Premier lige

Nastavak priče dan nakon što je ostavku dao izbornik engleske reprezentacije

(FILES) This file photo taken on August 29, 2016 shows England football manager Sam Allardyce taking part in a press conference at St George's Park, near Burton-on-Trent, central England.

England manager Sam Allardyce has been secretly filmed giving advice on how to circumnavigate transfer rules and mocking his predecessor Roy Hodgson's voice, the Daily Telegraph reported on September 27, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Britanski Daily Telegraph objavio je kako su osmorica sadašnjih i bivših trenera engleske Premier lige uzimali mito za transfere nogometaša.

Ove optužbe stižu samo dan nakon što je Telegraph objavio snimke na kojima, sada već bivši, izbornik engleske reprezentacije Sam Allardyce nudi savjete o tome kako zaobići pravila prikom transfera nogometaša. Allerdyce ja nakon toga dao ostavku s funkcije engleskog izbornika zbog pritisaka.

Transkripte poslali policiji

U tekstu koji je objavio Telegraph navedeno je i da su dvojica šefova iz Championshipa također primali mito, no nisu objavljena njihova imena.
Na snimci koju posjeduje ovaj britanski polutabloid nalazi se i Pino Pagliara, talijanski agent koji je radio bez licence, a 2005. je suspendiran na pet godina zbog namještanja utakmica.

Pagliara je na snimci pored dvojice drugih agenata. Oni spominju imena trenera, među njima i petorice za koje tvrde da su ih osobno platili. Iz Daily Telegrapha pristali su poslati tranksripte snimki koje posjeduju Nogometnom savezu Engleske (FA), ali i policiji. Istražuje se i transfer Cardiff Cityja sa West Hamom u vrijeme kada je Allardyce bio trener londonskog tima.

Kršenje propisa

Iz Telegrapha također tvrde kako su revizori otkrili dokaze “neobjašnjivih isplata” kada je Ravel Morison bio na posudbi u velškom klubu 2014. Navodno je u taj slučaj umješan i sam Pagliara.

Tijekom istrage, klub nije optužio Allerdycea, niti je o tome obavijestio FA, kao ni policiju, što bi moglo predstavljati kršenje propisa.
Glasnogovornik Cardiffa je opovrgnuo navode da je klub plaćao Pagliaru.