U Engleskoj su odigrane nove utakmice, a najzanimljivije su bile one Leicestera i Chelseaja

Tottenham bi pobjedom nad West Hamom preskočio Leicester zbog gol razlike

Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates scoring their second goal during the English Premier League football match between Norwich City and Chelsea at Carrow Road in Norwich, eastern England, on March 1, 2016.

 / AFP / BEN STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 75 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP

Vodeća momčad Premier lige Leicester City ispustila je dva boda u utakmici 28. kola protiv West Bromwicha (2:2) te je dala priliku preporođenom Tottenhamu da eventualnom pobjedom nad West Hamom u srijedu preuzme vrh tablice. Nadalje, nogometaši Chelseaja prvi su put ove sezone došli do treće uzastopne pobjede te su se vratili u borbu za pozicije koje vode u Europu.

Leicester je na svom stadionu morao nadoknađivati zaostatak već u 11. minuti kada je Jose Rondon primio prekrasan pas u kaznenom prostoru te je lakoćom gurnuo loptu u mrežu. Nakon toga krenuo je pritisak domaćina, a do izjednačenja su došli u 30. minuti.

Daniel Drinkwater šutirao je iz daljine, lopta je na kraju pogodila nekoga te je promijenila smjer. Ben Foster je bio nemoćan. U prvoj minuti sudačke nadoknade Riyad Mahrez asistirao ja za Kinga.

WBA je početkom drugog poluvremena ipak uspio doći do izjednačenjea. Craig Gardner je iz slobonog udarca s 20 metara zakucao loptu u rašlje. Leicester je stistkao do kraja utkamice, no ostali su bez dva važna boda.

Hiddinkova renesansa

Pravu renesansu odlaskom Josea Mourinha i dolaskom Guusa Hiddinka doživljava Chelsea. Devet poraza u prvoj polovici prvenstva upisao je aktualni prvak, no od tada u 12 utakmica nisu izgubili niti jednom. Šest remija i šest pobjeda vratilo ih je utrku za pozicije koje vode u Europu.

Početak utakmice odmah je donio gol. Eden Hazard upisao je prvu prvenstvenu asistenciju nakon 26. rujna i ogleda s Newcastleom, a Robert Kenedy Nune prekrasnim je udarcem s vrha 16-erca pogodio donji desni kut.

Chelsea je povećao u sudačkoj nadoknadi. Bertrand Traore je asistirao za Diega Costu, koji je lobao vratara Johna Ruddyja. Na taj način Brazilac je sudjelovao u deset golova u 2016. godini, više nego iti jedan drugi igrač u Premier ligi.

Zaigrao Pinto

U 68. minuti konačan rezultat postavio je Nathan Redmon. Bivši bek Dinama Ivo Pinto igrao je cijelu utakmicu za Norwich.

U ostalim utakmicama Everton je slavio na gostovanju kod Aston Ville (3:1), Bournemouth je bio bolji od Southamoptona (2:0), dok su Sunderland i Crystal Palace odigrali 2:2.

https://twitter.com/iChelseaTweets/status/704784080336875520


Rezultati – 28. kolo:

Leicester – WBA 2-2

(Drinkwater 30, King 45+1/Rondon 11, Gardner 50)

Aston Villa – Everton 1-3

(Gestede 80/Mori 5, Lennon 30, Lukaku 60)

Bournemouth – Southampton 2-0

(Cook 31, Afobe 79)

Norwich – Chelsea 1-2

(Redmond 68/Kenedy 1, Costa 45+1)

Sunderland – Crystal Palace 2-2

(N’Doye 36, Borini 90+1/Wickham 61, 67)

U srijedu:

Arsenal – Swansea (20.45)

Stoke – Newcastle (20.45)

West Ham – Tottenham (20.45)

Liverpool – Manchester City (21.00)

Manchester United – Watford (21.00)