U Italiji je odigrano deset kola, a ovo su neke zanimljivosti nakon njih

Od 1969. godine Juventus nije ubilježio četiri poraza u otvarajućih deset utakmica

Juvents' midfielder Juan Cuadrado reacts after a tackle by Sassuolo's midfielder from Italy Simone Missiroli (not seen) during the Italian Serie A football match Sassuolo vs Juventus at Mapei stadium in Reggio Emilia on October 28, 2015.    AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
FOTO: AFP

Deset je kola odrađeno u talijanskom nogometnom prvenstvu nakon kojih vodeće mjesto ljestvice pripada Romi. Slijede ju Napoli i Fiorentina, a aktualni prvak Juventus nalazi se na tek dvanaestom mjestu ligaške ljestvice i priliku ga gurnuti ispod sebe još ima Empoli u slučaju slavlja u današnjoj utakmici protiv Sampdorije.

A ovo su navedene momčadi do sada napravile.

1. Roma

Trenutačno su u seriji od pet prvenstvenih pobjeda u nizu, a takvo što ne pamte još od rujna prošle godine. Osim toga, sa 25 postignutih pogodaka trenutačno su i momčad koja je najviše zabijala u Seriji A.

Sa po pet postignutih golova Mohamed Salah, Miralem Pjanić i Gervinho dijele vrh poretka najboljih klupskih strijelaca.

Nakon što se na listu srijelaca u srijedu protiv Udinesea upisao i Maicon, Roma se može pohvaliti da su u ovoj sezoni za nju golove isporučivala dvanaestorica različitih nogometaša.

2. Napoli

I drugoplasirana momčad ljestvice uživa niz od pet uzastopnih pobjeda, s time da su na takav čekali nešto duže u odnosu na Romu. Posljednji su puta takvo što ostvarili u svibnju 2013. Pogled dalje u njihov niz kazuje da su u posljednjih dvanaest utakmica slavili devet puta i tri puta dijelili bodove sa suparnicima.

S 21 postignutim golom druga su najraspoloženija momčad lige, ali i vodeća po broju uzdrmanih okvira gola (šest puta).

Osam golova postigao je Gonzalo Higuain što ga čini vodećim strijelcem lige, a šest ih je zabio u posljednjih sedam utakmica. Na Napolijevom stadionu San Paolo u posljednjih šest utakmica nije propustio nauditi suparničkim vratarima.

3. Fiorentina

Napokon su prekinuli niz od tri poraza ukupno, od čega dva u ligi, i ponovno uz pogodak Nikole Kalinića.

Pet od šest dosadašnjih golova hrvatski reprezentativac postigao je kroz gostujuće utakmice trećeplasirane momčadi lige, više od ikoga u Seriji A.

4. Juventus

Od 1969. godine Juventus nije ubilježio četiri poraza u otvarajućih deset utakmica. Također, od kada se za pobjedu dodjeljuju tri boda nikada ih nakon deset kola nisu imali manje od sadašnjih dvanaest sakupljenih.