U pojedinačnoj konkurenciji turnira u Monte Carlu više nema hrvatskih tenisača

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije nastupio zbog ozljede

FOTO: AFP

Talenirani 19-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić ispao je s ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu nakon poraza u prvom kolu od Nijemca Philippa Kohlschreibera koji je slavio sa 6-4, 6-4. Ovo je bio drugi susret Kohlschreibera i Ćorića, a Nijemac je pobijedio oba puta.

Tri breaka

U ovom meču njemačkom tenisaču su za pobjedu nad Ćorićem trebale 93 minute tijekom kojih je napravio tri breaka. Zahvaljujući jednom breaku osvojio je prvi set, a za pobjedu u drugom i osvajanje meča bila su mu potrebna dva.

Bez Hrvata

Podsjetimo, u prvom krugu turnira u Monte Carlu poražen je i drugi hrvatski tenisač Ivo Karlović, bolji od njega bio je Portugalac Joao Sousa, pa je Hrvatska ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Karlović je poražen u 1. kolu od portugalskog predstavnika sa 6-3, 7-6 (4) u meču koji je trajao jedan sat i 29 minuta. Hrvatski tenisač u prvom setu nije iskoristio nijednu od pet prilika za oduzimanje servisa suparniku, a u drugom nije uspio doći ni do jedne break-lopte.

Sedam dvostrukih pogrešaka

Ispalio je ukupno 14 asova, ali skupio i čak sedam dvostrukih pogrešaka na servisu. Spomenimo i da je ovo bio prvi međusobni meč između 30. igrača svijeta i četiri mjesta slabije rangiranog Portugalca.Karlović tako i dalje čeka prvu pobjedu u 2016. godini. Nastupio je dosad na pet turnira i upisao jednako toliko poraza.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije niti nastupio zbog ozljede.

Favoriti prošli

Što se tiče drugih tenisača, branitelj naslova i prvi igrač svijeta Novak Đoković prošao je u drugi krug u kojm će igrati protiv Čeha Jiříja Veselýja, a treći igrač svijeta Roger Federer već je u trećem kolu. U treće kolo turnira prošao je i drugi igrač svijeta Andy Murray. Slavni Španjolac Rafael Nadal za prolazak u treće kolo morat će pobijediti Slovenca koji nastupa za Veliku Britaniju Aljaža Bedenea.

Dodig za 2 dana

U konkurenciji parova, hrvatski tenisač Ivan Dodig u četvrtak će nastupiti s Brazilcem Marcelom Melom, a suparnici će im biti Španjolac David Marrero i Francuz Benoît Paire. Hrvatsko-brazilski par drugi je nositelj turnira.