U posljednjoj utakmici osnovnog dijela KHL-a u Zagrebu, Medveščak pobijedio moskovski Dinamo

U srijedu kod Slovana, izravnog konkurenta za doigravanje

02.10.09.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 17. kolo, KHL Medvescak Zagreb - HC Metallurg Magnitogorsk.
Danis Zaripov, Shaone Morrisonn, Andreas Jamtin.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hokejaši Medveščaka ostvarili su u subotu značajnu pobjedu u zagrebačkom Domu sportova, gdje su pred 6500 gledatelja svladali moskovski Dinamo s 2-1 (0-0, 1-1, 1-0) i ostali u utrci sa Slovanom iz Bratislave za osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji KHL-a, posljednje koje vodi u doigravanje.

U posljednjoj utakmici regularnog ligaškog dijela pred svojim navijačima, Medvjedi su do pobjede stigli preokretom i dobrom realizacijom igrača više. Ruska momčad je do vodstva došla u 38. minuti pogotkom Ilje Šipova koji je skrenuo pak pred nemoćnim vratarom Medveščaka Dannyjem Taylorom.

Medvjedi na devetom mjestu Zapada

Navijači koji su napunili Ledenu dvoranu nisu morali dugo čekati na izjednačenje. U situaciji s igračem više Finac Tuukka Mantyla svladao je gostujućeg vratara Lazušina 43 sekunde prije kraja druge trećine. Medveščak je do pobjedničkog pogotka vrijednog tri boda stigao u 58. minuti, ponovno s igračem više. Moskovljani su pustili Gilberta Brulea da ukliže do mjesta za podbacivanje, a kanadski napadač je to iskoristio za gromovit udarac u gornji lijevi kut Lazušinovih vrata i svoj 12. pogodak u sezoni.

Nakon 53 odigrana dvoboja Medveščak se nalazi na 9. mjestu ljestvice Zapadne konferencije sa 74 boda. Kako je i Slovan svladao Vitjaz s 4-2, Slovaci su ostali dva boda ispred ‘medvjeda’, a imaju i dvije utakmice manje.

Posljednjih sedam utakmica u gostima

Medveščak će posljednjih sedam utakmica regularnog dijela sezone odigrati u gostima, a prvu od njih u srijedu, 20. siječnja, upravo protiv Slovana u Bratislavi. Slovaci će u međuvremenu u ponedjeljak, 18. siječnja, ugostiti moskovski Dinamo.