U sjajnom trileru, Anthony Martial je pogotkom u 93. minuti odveo Manchester United u finale FA kupa

Lukaku je promašio jedanaesterac za Everton

Manchester United players celebrate Manchester United's Belgian midfielder Marouane Fellaini after he scored the opening goal during the English FA Cup semi-final football match between Everton and Manchester United at Wembley Stadium in London on April 23, 2016. / AFP PHOTO / BEN STANSALL / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
FOTO: AFP

Igrala se treća minuta sudačke nadoknade i dok su se već iščekivali produžeci u fenomenalnoj utakmici polufinala FA kupa, Anthony Martial sjurio se prema šesnaestercu Evertona i zabio gol za pobjedu Manchester Uniteda 2:1.

Bio je to dvoboj dostojan finala FA kupa. Poveo je United golom Fellainija u 34. minuti. Marokanac je bivši igrač Evertona, a za ovu utakmicu u sastav se vratio i Wayne Rooney koji je debitirao u toj momčadi.

Lukaku promašio s bijele točke

Sjajni Francuz Anthony Martial proigrao je Fellainija koji nije pogriješio.

Romelu Lukaku imao je potom sjajnu priliku za izjednačenje, ali je promašio s bijele točke, točnije, De Gea mu je obranio udarac. Sudac je možda i prestrogo dosudio najstrožu kaznu nakon što je Timothy Fosu-Mensah srušio Rossa Barkleya.

Ipak, Everton je ubrzo izjednačio autogolom Smallinga, no produžetaka nije bilo, jer je Martial odlučio pobjednika.

United slavio 2004.

Manchester je posljednji put slavio u FA kupu 2004. godine, Everton je nakon 21 godine i dalje na čekanju…

U sutrašnjem polufinalu na Wembleyu se sastaju Watford i Crystal Palace.