U Sloveniji prodano 3100 ulaznica za Hrvatsku

FIBA kritizirala HKS da je cijena ulaznica preniska

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Navijaci. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dvanaest dana prije početka Europskog košarkaškog prvenstva u Zagrebu 2015. prodano je 54.831 ulaznica, objavio je Boris Jakimenko, direktor tvrtke EuroBasket 2015.

“Do sada je ukupno prodano 54.831 karata, a naš je plan bio da dosegnemo brojku od 75.000. Što se pojedinačnih utakmica tiče, za onu protiv Slovenije ulaznica više nema u slobodnoj prodaji, dosada je ukupno prodano 10.043 karata, a oko 3000 preostalih namijenjeno je klubovima i županijskim savezima. Ako što od toga preostane, tada će te ulaznice biti puštene u prodaju dva-tri dana prije utakmice,” izjavio je Jakimenko.

Neki smatraju da bi u Areni moglo biti više slovenskih od navijača Hrvatske na utakmici koja se igra 5. rujna u 21 sat.

“Za tu utakmicu u Sloveniji je u prodaju bilo pušteno 3100 ulaznica i to isključivo preko agencije. Ostale ulaznice prodane su na prodajnim mjestima u Hrvatskoj tako da sam siguran da biti barem dvostruko više hrvatskih nego slovenskih navijača”.

Osvrnuo se Jakimenko i na cijene ulaznica koje se kreću od 10 do 33 eura za utakmice zagrebačke skupine C.

FIBA nas je kritizirala da su cijene ulaznica preniske za takav događaj kao što je Eurobasket, a mi smo pak svjesni kako je ta cijena za naše građane visoka, tako da smo pokušali napraviti nekakav kompromis po tom pitanju.”