U srijedu navečer čak četvorica hrvatskih nogometaša bili su strijelci za svoje momčadi (a evo i što to znači u brojkama)

Eduardo, Rakitić, Mandžukić i Modrić pogađali su za svoje momčadi

Juventus' forward Mario Mandzukic from Croatia celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs Lazio on April 20, 2016 at the "Juventus Stadium" in Turin.  / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Srijeda navečer bila je uspješna noć za hrvatske nogometaše i hrvatski nogomet i općenito divna noć za sve ljubitelje nogometa u Lijepoj našoj.

1. Jedanaesti pogodak sezone za Eduarda da Silvu

Sve je počelo Eduardovim pogotkom u ukrajinskom Kupu. Bivši hrvatski reprezentativac zabio je na gostovanju kod Oleksandrije te je spasio svoj Šahtar od poraza (1:1).

To je bio ukupno 11 pogodak Eduarda za Šahtar ove sezone i trenutno je najbolji strijelac ukrajinskog doprvaka.

2. Novi pogodak Ivana Rakitića

Nakon uzbuđenja u polufinalu ukrajinskog Kupa, na red je došao ogled u Primeri između Deportiva i Barcelone. Ivan Rakitić zabio je treći pogodak u Barceloninom razbijanju Deportiva 8-0. Ovo je bio ukupno njegov osmi pogodak za Barcelonu u svim natjecanjima ove sezone.

https://twitter.com/SportsScene2016/status/722864180026429442

3. Jedanaesti pogodak za Marija Mandžukića

Mario Mandžukić zabio je pogodak za svoj Juventus u razbijanju Lazia 3-0, svega nekoliko minuta nakon što je Rakitić pogodio za katalonski sastav na Estadio Riazoru.

Ovo je za Mandžu ukupno 11 pogodak za Juve u svim natjecanjima ove sezone.

4. Modrićev pogodak kao šlag na tortu

I onda šlag na kraju. Luka Modrić zabio je sjajan pogodak za svoj Real, ukupno sedmi ligaški i deseti u karijeri za Los Blancose.

https://streamable.com/xva2?t=1.5