U srijedu su se međusobno ogledali Ivan Rakitić i Alen Halilović. Evo što su rekli nakon te utakmice

'Natjerali smo Barcelonu da trči svih 90 minuta.'

08.06.2015., Split - Ivan Rakitic i Alen Halilovic doputovali su u zracnu luku Resnik. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dvojica hrvatskih nogometaša nastupila su u punoj minutaži u dvoboju Sportinga i Barcelone igranom u srijedu. Riječ je o zaostaloj utakmici 16. kola španjolskog prvenstva u kojoj je gostujući sastav aktualnih prvaka lige slavio 3-1 pobjedu u Gijonu.

Nakon njega branitelji naslova učvrstili su vodeću poziciju na ljestvici pa sada imaju šest bodova više u odnosu na Atletico i sedam u odnosu na Real Madrid. Mnogi su stoga spremni zaključiti da je novi naslov ligaških prvaka trofej koji se može početi slaviti, no ne i hrvatski veznjak momčadi Ivan Rakitić koji je nakon ogleda izjavio:

Daleko je kraj

“Pred nama je još mnogo utakmica i mnogo se toga još može dogoditi. Ne bavim se mišlju što će se dogoditi za dva ili tri mjeseca, već me zanima ono što slijedi u nadolazećem tjednu. U ovome želimo uživati, a u sljedećoj utakmici odigrati bolje. Pobjeda je zaslužena”, kaže Rakitić uvjeren da je pobjednički recept ovog sastava timski rad.

Isti im je donio 31. uzastopnu utakmicu bez poraza, dapače, uz dva gola Lionela Messija i jedan Luisa Suareza upisana je nova pobjeda. Urugvajac je promašio i jedanaesterac, što se Barceloni ove sezone često događa.

“Ne opterećujemo se rekordima, važno je samo ono što će se dogoditi na kraju sezone. To je ono što se broji. Mislim da se vidi da uživamo igrati zajedno i da si pomažemo”, zaključio je Rakitić dodavši da je spreman preuzeti odgovornost pri pucanju udaraca s bijele točke:

Halilović nije razočarao

“Spreman sam ako treba pucati, ali isto tako imam potpuno povjerenje u naše napadače. Sljedeći će biti pogodak.”

Premda je njegova momčad upisala poraz, koji je, mora se priznati, malo koga iznenadio, razloga za veliko nezadovoljstvo nije imao niti Alen Halilović. Za mladog veznjaka bila je to prilika da se dokaže poslodavcima koji su ga s Camp Noua proslijedili klubu iz Gijona na sakupljanje iskustva i daljnji razvoj kako bi se jednoga dana vratio u Barcelonu u ulozi igrača koji će konkurirati za nastupe.

I Halilović nije razočarao. Odigrao je korektno, baš kao i njegova momčad koja je pokazala spremnost nositi se sa puno kvalitetnijim suparnikom. U pamćenju ostaje i njegov pad u duelu u šesnaestercu Barcelone za kojeg Sportingov trener Abelardo kaže da ga nije vidio, ali i da je čuo da je do kontakta došlo.

Barcelona je morala trčati

“Ne gledam na svoj učinak na utakmici, važnije mi je kako izgleda cijela momčad. Za mene je utakmica protiv Barcelone bila nevjerojatno iskustvo. Možda i zato što joj je Sporting stvorio probleme, što smo ih natjerali da trče cijeli ogled”, podijelio je Halilović svoje viđenje ogleda u kojem je imao priliku porazgovarati sa bivšim, možda i budućim suigračima:

“Sa svima sam se pozdravio i porazgovarao, a najviše sa Rakitićem.”