Huligani Olympiakosa ubacili dimnu bombu u taksi s četvoricom Hrvata

Vjeruje se da je ovaj napad povezan sa utakmicom Olympiakosa i Dinama

TORONTO, ON - JULY 24: Olympiacos FC fans light flares at the conclusion of the game against of AC Milan during International Champions Cup 2014 action at BMO Field July 24, 2014 in Toronto, Ontario, Canada.   Abelimages/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Skupina od tridesetak ljudi, pretpostavlja se navijača nogometnog kluba Olympiakos, napala je četvoricu stranaca za koje grčki izvor piše da su vjerojatno Hrvati ugrozivši im život u ponedjeljak u Pireju. Do napada je došlo nakon što se četvorka ukrcala u taksi i na engleskom jeziku zatražila uslugu vožnje.

Ubrzo je na motociklima stigla veća grupa ljudi i koristeći palice krenula u obračun palicama, a jedan od njih iskoristio je i motociklističku kacigu za razbijanje stakla na automobilu.

Na zadnje sjedalo automobila ubačena je potom dimna bomba, a prema izjavama očevidaca četvorica Hrvata otvorila su vrata automobila i pobjegla.

Pretpostavlja se da je ovaj napad povezan sa sutrašnjom utakmicom 4. kola skupine F nogometne Lige prvaka u kojoj se sastaju grčka momčad i hrvatski prvak.