U utorak su igrane prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a ovo iz njih vrijedi istaknuti

Barcelona i Bayern slavili su u prvim ogledima

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter finals first leg football match FC Barcelona vs Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 5, 2016. / AFP / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone i Bayerna upisali su minimalne pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka igranima u utorak. Uzvrati su na rasporedu 13. travnja.

Barcelona je kao domaćin svladala madridski Atletico okrenuvši 0-1 u 2-1 iskoristivši gotovo sat vremena dugo razdoblje s igračem više u polju. Isključenje je u 35. minuti zaradio Fernando Torres bacivši time sjenu na postignuti pogodak kojega je Luis Suarez prvo anulirao, da bi drugim pogotkom odveo svoju momčad do pobjede.

Na Allianz Areni u Münchenu ono najvažnije viđeno je već na samom otvaranju susreta. Strijelac jedinog pogotka u ogledu Bayerna i Benfice bio je Arturo Vidal.

Ovo su neke zanimljivosti iz tih ogleda:

1. Bayern i Vidal

Nitko nije postigao više pogodaka od Bayerna kada su u pitanju oni postignuti u uvodne dvije minute utakmica. Vidalov u utorak bio je šesti takav za minhenski klub.

Postao je Vidal i najbolji čileanski strijelac u utakmicama Lige prvaka svih vremena. Na kontu sada ima pogodak više od Sancheza koji ih je zabio devet.

Nakon bundesligaških pobjeda protiv Kölna i Eintrachta, Bayern je ponovno slavio zabivši jednom. Treća pobjeda u nizu s minimalnim 1:0, niz je koji ne pamte od rujna 2005. godine.

2. Benfica

Podatak će portugalskoj momčadi ponuditi ohrabrenje, iako je upitno koliko znači protiv sastava kojeg mnogi smatraju možda i najjačim europskim u ovom trenutku, no Benfica je u nokaut utakmicama europskih natjecanja prošla posljednja tri puta nakon što je poražena u uvodnim gostujućim dvobojima u njima.

3. Atletico Madrid i Fernando Torres

Poraz 1-2 može veseliti I Atletico i to zbog sljedećeg podatka. Naime, suočeni s takvim ishodom gostujuće utakmice, prve u dvobojima europskih natjecanja, madridska je momčad svaki puta izborila prolaz u daljnju fazu natjecanja. Dogodilo se to osam puta.

Ono što ih ne može veseliti jest činjenica da u trinaest prilika nisu izbacili Barcelonu iz natjecanja u kojem su poraženi u prvom međusobnom ogledu.

Ove sezone još nisu odigrali utakmicu sa manje preciznih dodavanja (241).

Fernando Torres ponovno je dokazao da voli utakmice protiv Barcelone zabivši im pogodak jedanaesti puta u 17. utakmici protiv njih. Niti jednom klubu nije zabio više.

Postao je i treći igrač koji je Barceloni zabijao noseći dres barem dva kluba. Isto je za rukom polazilo Ibrahimoviću i Ševčenku.

4. Barcelona

Bila im je ovo sedma uzastopna pobjeda protiv Atletica, ali i jedanaesta uzastopna domaća u utakmicama Lige prvaka. Samo su još jedno slavlje udaljeni od rekorda natjecanja kojeg drži Manchester United (2006.-2008.)

5. Luis Suarez

Postigao je nevjerojatnih 45 golova u isto toliko utakmica za Barcelonu u ovoj sezoni.

Ukupno ih je u Ligi prvaka postigao 15 i izjednačio se time s Edinsonom Cavanijem s kojim dijeli prvo mjesto ljestvice kada su u pitanju južnoamerički nogometaši kojima je bilo potrebno najmanje utakmica za toliko golova. Obojica su do brojke stigla u 23. susretu.

No, najbrži je Barcelonin nogometaš u povijesti natjecanja s dohvaćenom brojkom od 15 golova. Trebalo mu je samo 18 utakmica, osam manje u odnosu na dosadašnji Neymarov rekord.

Bila mu je ovo jedanaesta ovosezonska utakmica u kojoj je postigao najmanje dva gola.

Samo je Realov Cristiano Ronaldo (13 pogodaka, četiri asistencije) sudjelovao kod više golova u Ligi prvaka ove sezone od njega. Suarezov učinak u ovome trenutku iznosi osam pogodaka i tri dodavanja za gol.