U utrci za naslov u Španjolskoj ostali su samo Barcelona i Real Madrid, a ovo trebate znati o događajima u Primeri

Atletico je neočekivano poražen na gostovanju kod otpisanog Levantea

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (DOWN L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar (UP L) and teammates after scoring a goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs RCD Espanyol at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 8, 2016.  / AFP PHOTO / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Borba za naslov španjolskog prvaka uoči posljednjeg se kola Primere svela na dva imena – Barcelonu i Real Madrid. Iz utrke je otpao Atletico koji je u 37. kolu neočekivano poražen na gostovanju kod otpisanog Levantea. Donosimo vam nekoliko najvažnijih informacija vezanih uz nedjeljne utakmice.

1. Nije se ponovila 2007.

Barcelona je u gradskom derbiju deklasirala Espanyol s 5-0 (Rakitić igrao do 73. minute). Silno su u Espanyolu htjeli zapapriti omraženom suparniku, kao što im je to uspjelo prije devet godina kada su, također u pretposljednjem kolu, odigrali 2-2 na Camp Nouu i gurnuli naslov u ruke Reala. Ove nedjelje, međutim, nisu imali nikakve šanse.

2. Messi kao Ronaldinho

Lionel Messi je već u osmoj minuti sjajno izveo slobodan udarac i pokazao u kojem će smjeru otići utakmica. Četvrti mu je to ovosezonski gol iz slobodnjaka u ligi, što je od Barceloninih nogometaša posljednji izveo Ronaldinho u sezoni 2006/07.

3. Suarezovih 37

Prava je golijada uslijedila u drugom poluvremenu kada je dva pogotka postigao Luis Suarez, a po jedan Rafinha i Neymar. Suarez na kontu ima 37 golova i izvjesno je da će osvojiti naslov najboljeg strijelca lige. Urugvajac je, dodajmo, peti igrač u povijesti koji je postigao najmanje 37 pogodaka u jednoj sezoni španjolskog prvenstva – prije njega su to napravili Telmo Zarra, Hugo Sanchez, Cristiano Ronaldo i Messi.

4. Ronaldovih 97

Real Madrid u posljednje četiri sezone nije uspio pobijediti Valenciju u ligaškoj utakmici na svome stadionu. Ove je nedjelje konačno prekinuo taj niz, slavio je s 3-2 i sačuvao nadu da može do naslova.

Luka Modrić nije zaigrao u ovoj utakmici zbog lakše ozljede, baš kao ni Gareth Bale i Keylor Navas. Realu to ipak nije naštetilo: Ronaldo i Karim Benzema su u prvom poluvremenu zabili za 2-0, a premda je Valencia opasno zaprijetila u nastavku, do preokreta nije došla. Rodrigo i Andre Gomes su zabili za goste, dok je Ronaldo još jednom bio strijelac za Zidaneovu momčad. Portugalac je 97. put postigao dva ili više golova u jednoj utakmici za Real.

5. Griezmann na klupi, Atletico izgubio

I dok su Barcelona i Real napravili što su morali, Atletico je neočekivano posrnuo kod ‘fenjeraša’ Levantea koji je već ispao iz lige. Poveli su gosti već u drugoj minuti desetim ovosezonskim pogotkom Fernanda Torresa, ali su poslije toga neshvatljivo pali.

Victor Casadesus je u 31. minuti izjednačio na 1-1, a senzacionalnu je pobjedu Levanteu donio Giuseppe Rossi u posljednjim sekundama. Treba reći i da je suspendirani trener Atletica Diego Simeone ostavio na klupi Antoinea Griezmanna koji je ušao u igru tek na početku drugog poluvremena.

6. Barcelona sve drži u rukama

Barcelona sada na vrhu ima 88 bodova, jedan više od Reala. Pobijede li Katalonci u posljednjem kolu u Granadi, Madriđanima ništa neće značiti eventualna tri boda kod Deportiva.