U Wolfsburgu i dalje čvrsti u namjeri da zadrže Perišića, tvrde da nisu klub koji prodaje igrače

Sportski direktor Wolfsburga tvrdi da je transfer za sada tek "jednosmjerna priča"

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic  (L) and Wolfsburg's French defender Josuha Guilavogui  vie for the ball during the German Cup DFB Pokal final football match between BVB Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg at the Olympic Stadium in Berlin on May 30, 2015.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Transfer Ivana Perišića ovisit će ne samo o ponudi milanskog Intera već i o odluci čelnih ljudi Wolfsburga da taj posao realiziraju. Njemačka strana u ovome trenutku to nije voljna napraviti, ako je vjerovati posljednjoj izjavi sportskog direktora kluba Klausa Allofsa.

Dva su kluba već neko vrijeme u pregovorima, a Interova strani nudi razna “rješenja” za okončanje posla. Spominjala se mogućnost posudbe uz obvezu kupnje i spominjala su se i neka imena koja bi visinu odštete trebala umanjiti, no u redovima bundesligaških doprvaka u ovome su trenutku imuni na sve ponude. Nedavno su neki njemački mediji ustvrdili i da je cijela priča o odlasku samo scenarij koji treba podići Perišićevu cijenu u pregovorima o produljenju ugovora, a službeni stav kluba iskomunicirao je sada i Allofs.

https://www.youtube.com/watch?v=iHa6mCGOdIY

Sve je počelo porazom

Sportski direktor kluba tvrdi da su iz Intera počeli “snimati” njihove igrače nakon što su doživjeli poraz od Wolfsburga u prošloj sezoni Europske lige (nakon dvije utakmice osmine finala bilo je 5-2 za njemačku momčad).

Dodaje Allofs da je to u ovome trenutku “jednosmjerna priča u kojoj Inter želi napraviti nešto novoga” po pitanju transfera, ali da Wolfsburg “nema namjeru prodavati svoje igrače.”

“Mi nismo klub koji prodaje, ali znamo što radimo. I igrači to isto znaju”, rekao je Allofs uz pojašnjenje vezano uz ambicije kluba koji je prošlu sezonu u Bundesligi okončao na drugome mjestu:

“I iznad drugog mjesta postoji nešto. Naš je cilj trajno biti među najboljima u ligi.”