U zaista uzbudljivoj utakmici Bilićev West Ham ostao bez pobjede protiv vodeće momčadi u Engleskoj

Pomalo iznenđujuće Arsenal je odigrao tek 1-1 protiv Crystal Palacea

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English FA Cup fourth round replay football match between West Ham United and Liverpool at The Boleyn Ground in Upton Park, east London, on February 9, 2016. / AFP / GLYN KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

U utakmici 34. kola Premier lige između Leicester Cityja i West Hama Slavena Bilića, gledatelji na King Power stadionu svjedočili su fantastičnom dvoboju koji je na kraju završio 2-2. Ovim rezultatom Leicester je povećao prednost nad Tottenhamom na osam bodova, no Spursi imaju i utakmicu manje. U ponedjeljak ih očekuje gostovanje kod Stoke Citya.

Obje momčadi u ovom dvoboju su imale imperativ pobjede. Leicester City da još više učvrsti prvu poziciju prvoligaške ljestvice i tako se još više približi naslovu prvaka Premier lige, tom snu koji je ove sezone postao realnost. Čekićari, pak, zbog lova na Ligu prvaka.

Leicester poveo

Leicester City je poveo u 19. minuti dvoboja. Kante je u brzom kontranapadu pronašao Vardyja u šesnaestercu, a sjajni je engleski napadač lijevom nogom zabio u desni kut i donio Leicesteru veliko vodstvo za oduševljenje na King Power stadionu!

Dvije vratnice Čekićara u jednom napadu

Bila je to kazna za sjajnu neiskorištenu priliku West Hama. U 2. minuti utakmice, najbolji igrač Čekićara Dimitry Payet izveo je slobodan udarac s desne strane, centrirao, a Emenike tukao glavom nakon čega je lopta najprije pogodila desnu pa lijevu vratnicu i na kraju završila u rukama vratara Leicestera Schmeichela.

Drugi žuti Vardyja

U 56. minuti dogodilo se nešto što je odredilo daljnji tijek susreta. Najbolji strijelac Lisica Jamie Vardy dobio je drugi žuti, odnosno, na kraju crveni karton i Leicester se našao s igračem manje na travnjaku. U 84. minuti, West Ham je izjednačio na 1-1 preko Andyja Carolla koji je bio precizan s bijele točke. I onda veliki povratak West Hama. U 86. minuti, Cresswell je zabio za 2:1! Aaron Cresswell pucao je van šesnaest metara i njegov udarac bio je neobranjiv za vratara Leicestera Schmeichela.

I onda kad se mislilo da će Bilić ostvariti još jednu veliku pobjedu u svojoj karijeri, Leicester se ipak spasio poraza. U 95. minuti dvoboja, sudac je zbog prekršaja Carolla u kaznenom prostoru dosudio jedanaesterac za Lisice, a sigurni izvođač bio je Leonardo Ulloa.

Redsi slavili protiv Bournemoutha

U drugom dvoboju Liverpool je na gostovanju pobijedio Bournemouth 2-1. Strijelci za ‘redse’ bili su Roberto Firmino (41) i Daniel Sturridge (45+2), a poraz domaćina je ublažio Joshua King (90+4). Dejan Lovren nije nastupio za goste.

Kiks Arsenala

Pomalo iznenđujuće Arsenal je odigrao tek 1-1 protiv Crystal Palacea ostavši na četvrtom mjestu Premiershipa.

Domaćin je poveo golom Alexsisa Sancheza (45+1), a izjednačio je Yannick Bolaise (82). “Topnici” su pobjedom mogli preskočiti Manchester Cityna trećem mjestu, posljednjem koje vodio direktno u Ligu prvaka.