Nekad je nužno odabrati stranu

Dan nakon Hrvatske Uefa kaznila i Hajduk (zbog 'U' na transparentu)

Morat će platiti 15.000 eura i zatvorit će mu dio tribina na Poljudu

23.07.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, HNK Hajduk Split - FC Koper. Torcida.
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Splitski nogometni klub Hajduk kažnjen je s 15.000 eura i djelomičnim zatvarenjem tribina za sljedeću europsku utakmicu, a sve zbog isticanja rasističkih obilježja među navijačima kluba tijekom utakmice protiv Kopra na stadionu Bonifika.

Kazna Disciplinske komisije Uefe objavljena je na službenim internetskim stranicama splitskog kluba i prema njoj će Hajduk utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv norveškog Strømsgodseta odigrati pred zatvorenim jugoistočnim dijelom stadiona Poljud. Utakmica se igra u četvrtak.

Brbić upozorava navijače

“Ovog puta radi se o relativno blagoj kazni, iako se radi o jako ozbiljnom incidentu kakve Uefa najstrožije sankcionira. Apeliramo na naše navijače na Poljudu i na svim stadionima na kojima prate Hajduka da ne daju povoda Uefi da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače.”

“U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja kazna bi bila drastična: 50.000 eura globe i najmanje jedna utakmica bez gledatelja na Poljudu. Pozivamo stoga naše navijače da se ponašaju korektno i da uvijek imaju na umu da će zbog svakog incidenta najviše ispaštati Hajduk, naša momčad, ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni u slučaju da se na Poljudu bude moralo igrati bez publike”, izjavio je klupski predsjednik Marin Brbić.