Ukrajinski klub Šahtar zahvalio je prigodnim videom legendarnom Dariju Srni, kapetanu i rekorderu

Srna je u 13 sezona skupio ukupno 486 nastupa za Šahtar

FC Shakhtar's Darijo Srna celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League quarter finals second leg football match between SC Braga and FC Shakhtar Donetsk on April 14, 2016 at the Arena Lviv stadium in Lviv.  / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
FOTO: AFP

Darijo Srna sinoć je, nastupom protiv Brage, u drugoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige, postao rekorder Šahtara po broju nastupa. S 486 utakmica prestigao je klupsku legendu Mihaila Sokolovskog, koji je za klub s istoka Ukrajine igrao prije tri desetljeća.

Srna je u karijeri igrao za tri kluba, nakon matične Neretve iz Metkovića, od 1999. do 2003. afirmirao se u Hajduku, a potom prešao u Šahtar gdje igra već punih 13 sezona i dugogodišnji je kapetan momčadi koja zbog ratne situacije u Ukrajini, domaće utakmice ne igra u svojoj Donbass Areni, nego u Lvivu.

Za rekord zabio i asistirao

Srni se nije odlazilo na Zapad, iako je imao ponuda u svojim najboljim danima. Ostao je u Šahtaru i postao legenda kluba. Svoj je rekord za Šahtar proslavio na najbolji način. U 4:0 pobjedi zabio je gol i asistirao.

U Europskoj ligi na Sevillu

Ukrajinski klub Srni se zahvalio videom u kojem su istaknuti najznačajniji trenuci hrvatskog reprezentativca u Šahtaru. Svakako, najveći uspjeh je osvajanje Europske lige 2009. godini. Ukrajinci su tad u finalu bili bolji od Werdera, a Srna je u Istanbulu podignuo pobjednički pehar.

Šahtar se ove sezone plasirao u polufinale Europske lige, gdje će igrati protiv branitelja naslova Seville.