Umjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena, Čačić je pozvao Jozu Šimunovića

Umjesto 21-godišnjeg Šimunovića, u mladu reprezentaciju je pozvan Capan iz Lokomotive

18.07.2014., Stadion Maksimir, Zagreb – 01. kolo MAXtv Prve lige, GNK Dinamo – NK Slaven Belupo. Jozo Simunovic. Photo: /
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon što se hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren teže ozlijedio u zadnjoj utakmici svojeg Liverpoola pa zbog povrede neće moći nastupiti u sljedeće dvije utakmice nacionalne momčadi, novi hrvatski izbornik Ante Čačić umjesto njega je za utakmice s Bugarskom i Maltom pozvao Jozu Šimunovića, od ove sezone braniča škotskog Celtica, a ranije zagrebačkog Dinama.

Umjesto 21-godišnjeg Šimunovića, u mladu reprezentaciju je pozvan Luka Capan iz Lokomotive, potvrdili su iz HNS-a.

Podsjetimo, Lovren će zbog ozljede gležnja morati pauzirati tri do četiri tjedna pa će propustiti utakmice protiv Bjelorusije i Malte u kvalifikacijama za Euro, objavio je Hrvatski nogometni savez. Lovren je ozljedu zadobio kad je krivo doskočio u produžetku utakmice u kojoj je njegov Liverpool pobijedio Carlisle u Liga kupu nakon jedanaesteraca.

Lovrena iznose s terena
Lovrena iznose s terena AFP

Nema ga u kvalifikacijama

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Boris Nemec rekao je da se radi o drugom stupnju distorzije gležnja te će Lovren morati pauzirati tri do četiri tjedna. To znači da on neće biti spreman za utakmice Hrvatske 10. listopada u Zagrebu protiv Bugarske i dva dana kasnije na Malti. Bvši igrač Dinama ozljedu je zaradio na način da je u jednom trenutku utakmice između Liverpoola i Carlsiea krivo doskočio i pritom mu je stradao gležanj zbog čega je na nosilima iznesen s travnjaka, a tada su mu liječnici dali i kisik.

Šimunović je krajem prijelaznog roka ovoga ljeta prešao iz Dinama u Celtic, a dosada nije upisao niti jedan nastup za reprezentaciju.