Umjesto spektakla u polufinalu Lige prvaka, šeici i kraljevi su na Etihadu odigrali predstavu za siromašne

Real je bio bez ozlijeđenog Ronalda, a Cityju se ozlijedio Silva u 30. minuti

Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero (L) battles with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) and Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro (R) during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on April 26, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Malo tko je očekivao utakmicu bez pogodaka i praktički bez velikih prigoda na Etihadu. Siromašnu predstavu ponudili su Manchester City i Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Evo kojih je pet detalja obilježilo strogo kontrolirani dvoboj šeika i kraljeva.

1. Real ne može bez ‘kralja’ Ronalda

Najveći udarac svojim ambicijama na Etihadu, Real je doživio na posljednjem treningu prije utakmice. Pokazalo se da Cristiano Ronaldo ipak nije potpuno spreman za City, nakon što je već propustio utakmicu protiv Rayo Vallecana u Primeri prošlog vikenda.

“Da je finale Lige prvaka, igrao bih”, izjavio je Ronaldo, naznačujući kako će biti spreman za uzvrat u Madridu.

Bez svoje najjače figure u “šahovskoj partiji”, Real nije bio pravi. Inače, Etihad je zvižducima dočekao Portugalca, bivšu zvijezdu suparničkog Manchester Uniteda, koja im je uzvratila palcem dolje.

2. Modrić zaustavljen u 1. poluvremenu

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini veliki je dio svoje taktike temeljio na zaustavljanju Realove vezne linije, Luke Modrića i Tonija
Kroosa, tu su odličan posao napravili Fernando i Fernandinho. Pravih prigoda nije ni bilo u prvom dijelu, jer nije ni bilo pravih lopti za Realove napadače. U nastavku je ipak popustio njihov pritisak pa je Real bio aktivniji i opasniji. S druge strane, nisu se raspucali ni igrači Cityja. U prvom dijelu nije bilo udarca u okvir gola, što se dogodilo tek četvrti put ove sezone u Ligi prvaka.

Tek u 27. minuti vidjeli uopće prvi udarac prema vratima, uputio ga je Nicholas Otamendi. Preskromno za polufinale Lige prvaka.

3. Ozljeda Davida Silve

Manchester City je u 30. minuti ostao je bez glavnog kreativca Davida Silve, koji se ozlijedio u sudaru s Garethom Baleom. Stradala mu je prepona i tek će se vidjeti hoće li moći igrati u uzvratu.

Sergio Agüero je bez svog brazilskog prijatelja na terenu ostao bez pravih lopti u napadu, dok je najaktivniji u momčadi Manuela Pellegrinija bio Kevin de Bruyne koji je u sudačkoj nadoknadi opasno iz slobodnjaka zaprijetio Keyloru Navasu.

4. Čudesni Hart

U nastavku je Real bio opasniji, ali nije uspio probiti vrata čudesnog Joea Harta. Real je imao tek tri udarca u okvir gola, ali vratara Cityja nisu svladali ni Pepe, ni Casemiro ni Sergio Ramos. Posebno je dobra bila Pepeova prilika, ali Portugalac nije s tri metra uspio svladati Harta koji je ostavio svoju momčad u šansi za uzvrat na Santiago Bernabeuu sljedeće srijede.

5. Navasov rekord

U utakmici u kojoj je Real svega tri puta šutirao u okvir gola, a City dva, na vidjelo je došla nevjerojatna statistika Realovog vratara. Keylor Navas je deseti put ove sezone u 11 Realovih utakmica u Ligi prvaka uspio sačuvati mrežu. Nevjerojatano.

https://rutube.ru/video/5e24fccb319e4d099ad34f8c48c8d45b/