Umro je Niki Lauda

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 preminuo je u ponedjeljak u 70. godini

Austrian Fomula 1 champion driver Niki Lauda (C) talks to members of the MacLaren racing stable on the Le Castellet racing circuit 20 November 1981. Lauda, who have been world champion in 1975 and 1977, makes his come back to the international competition at the wheel of a Mac Laren. (Photo by GERARD FOUET / AFP)
FOTO: AFP

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda umro je u 70. godini života, objavio je u utorak BBC. Legendarni Austrijanac, jedan od najpoznatijih osoba u svijetu automobilskih utrka, ostat će vjerojatno najviše upamćen po povratku na staze, nakon što je teško ozlijeđen u nesreći 1976. na njemačkom Grand Prixu.

Lauda, koji je prošao transplantaciju pluća u kolovozu prošle godine, “mirno je preminuo” u ponedjeljak, objavila je njegova obitelj.

Šef Mercedesovog tima Formule 1

Nakon briljantne karijere vozača automobilskih utrka, Lauda je postao poduzetnik na području zrakoplovne industrije, i potom neizvršni čelnik Mercedesovog tima Formule 1.

“Njegova jedinstvena postignuća kao sportaša i poduzetnika jesu i ostat će nezaboravna, njegova neumorna žudnja za akcijom, njegova izravnost i hrabrost ostat će uzor i mjerilo za sve nas”, kazala je obitelj u priopćenju.