Uoči derbija Dinamov trener kaže da želi vidjeti kako Rijekini nogometaši lete po zraku

Želimo potvrditi da smo najbolji u Hrvatskoj", ističe Mamić

FOTO: PIXSELL

Derbi između dviju prvoplasiranih momčadi hrvatskog prvenstva Dinama i Rijeke, koji je na rasporedu u nedjelju u 17 sati na Maksimiru, mogao bi biti jedan od ključnih u borbi za naslov. Trener Modrih Zoran Mamić zato od svojih nogometaša zahtijeva čvrst i agresivan pristup.

“Jako se veselimo utakmici, boljem terenu i derbiju protiv najvećeg konkurenta. Svjesni smo važnosti utakmice i želimo potvrditi dobru igru iz prve dvije utakmice te još dignuti razinu igre, posebno u realizaciji . Želimo potvrditi da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i povećati prednost na ljestvici”, prenosi Mamićevu izjavu Dinamova internetska stranica.

“Nadamo se podršci s tribina”

Uoči dvoboja 23. kola vodeći Zagrepčani imaju 48 bodova, dva više od Rijeke i šest od trećeplasiranog Hajduka. Dinamo u derbi ulazi bez Taravela, Pivarića, Gonçala i Henriqueza, ali Mamić u tome ne traži alibi.

Zoran Mamić
Zoran Mamić PIXSELL

“Želio bih od svoje momčadi vidjeti agresiju, čvrstinu i čak ću izaći iz granica svojih uobičajenih izjava, pa slikovito reći da bih želio vidjeti igrače Rijeke da lete po zraku od čvrstine mojih igrača. Prognoza je dobra, bit će lijepo vrijeme i nadamo se glasnoj podršci s tribina koju će momčad na terenu i opravdati”, naglasio je Mamić.

Iako je pohvalio igru svoje momčadi u dvije ovosezonske utakmice protiv Rijeke, treba podsjetiti da je Dinamo u ta dva okršaja osvojio samo jedan bod. U kolovozu je na Maksimiru bilo 0:0, a u listopadu na Rujevici 2:1 za Riječane.

“Tomasov je najbolji Riječanin”

“Da, u dvije utakmice s Rijekom smo osvojili jedan bod, a stanje na terenu je bilo dijametralno suprotno. Ipak, vjerujem da sutra neće biti pogrešaka kao što je bilo isključenje Taravela na Rujevici. Što se tiče Riječana, Tomasov je sigurno njihov najbolji igrač koji svojim potezom može napraviti ‘dar mar’. Gavranović? Već je pokazao da je opasan, ali ne zanima me Rijeka. Puno smo pričali o njihovoj homogenosti i čvrstini. Dovoljno smo ih hvalili”, rekao je uz smijeh trener Modrih.

08.08.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAxtv Prva HNL, 5. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Marko Pjaca, Ivan Mocinic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Marko Pjaca i Ivan Močinić PIXSELL/PIXSELL

Dinamo bi eventualnom pobjedom povećao prednost na pet bodova čime bi napravio značajan korak prema obrani naslova.

“Naš cilj se zna, a ako želimo biti prvi, moramo dobivati utakmice, za početak u nedjelju, a onda i dalje. Nakon Rijeke ostaje još 13 utakmica, preko 40 bodova i idemo redom”, zaključio je Mamić.