Uoči pauze u NBA-u (zbog All-star vikenda) odigrane su dvije utakmice u kojima su pobijedili Milwaukee i Oklahoma

Milwaukee je pobijedio Washington 99-92, a Oklahoma City New Orleans 121-95

PHOENIX, AZ - FEBRUARY 08: Dion Waiters #3 of the Oklahoma City Thunder is held back by Kevin Durant #35 after a collision with the Phoenix Suns during the second half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on February 8, 2016 in Phoenix, Arizona. The Thunder defeated the Suns 122-106. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Christian Petersen/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Prije jednotjedne stanke u NBA ligi, zbog All-Star vikenda, odigrane su dvije utakmice u kojima su domaće pobjede ostvarili Milwaukee protiv Washingtona s 99-92 i Oklahoma City protiv New Orleansa sa 121-95.

Igrači Oklahome 40. pobjedu u sezoni posvetili su Ingrid Williams, pokojnoj supruzi njihovog pomoćnog trenera Montyja Williamsa, koja je u utorak navečer stradala u prometnoj nesreći, a u srijedu preminula.

Izvrsni Westbrook

Russell Westbrook je bio na pragu još jednog ‘triple-double’ učinka u uvjerljivoj domaćoj pobjedi Thundera, za što mu je nedostajao samo jedan skok (23 koša, 10 asistencija, 9 skokova), a Kevin Durant je uz 23 poena podijelio šest asistencija. Serge Ibaka je ubacio 18 koševa, a Turčin Enes Kanter predvodio igrače s klupe Thundera s 11 poena i 12 skokova. U njihovom 33. porazu New Orleans su predvodili Anthony Davis s 23 koša i Jrue Holiday s 23 poena i šest asistencija.

Poraz nije bilo jedino loše što se dogodilo Pelicansima u noći s četvrtka na petak, jer su saznali da su do kraja sezone ostali bez startnog beka Tyrekea Evansa, kojemu je uspješno operirano desno koljeno.

All-star vikend

U Milwaukeeju je pobjednik odlučen u posljednjih minutu i pol, u kojima su Bucksi nadigrali Wizardse sa 6-2, a Khris Middleton ubacio četiri od svojih 27 poena i svojom devetom asistencijom pronašao Grega Monroea na polaganju. Giannis Antetokounmpo je uz 17 koševa imao 13 skokova, a Jabari Parker je završio sa 17 poena i devet skokova. Strijelce Washingtona je s 19 koševa predvodio Bradley Beal, a John Wall je uz 15 poena imao 10 asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti.

Od petka su sve oči NBA zaljubljenika uprte u Toronto, gdje su se okupile najveće košarkaške zvijezde današnjice. U noći s petka na subotu program All-Star vikenda počet će utakmicom selekcija “Svijeta” i “SAD”, sastavljenih od igrača koji su ove ili prošle godine stigli u najbolju ligu svijeta. Sa subote na nedjelju na rasporedu su natjecanja u zakucavanju, šutiranju trica i spretnosti baratanja loptom, a u noći s nedjelje na ponedjeljak bit će odigrana 65. All-Star utakmica Istoka i Zapada. Istok u međusobnim dvobojima vodi 37-27.