US Open je počeo iznenađenjima, ispali finalist Nishikori i Ivanović

Nishikori je lani igrao finale protiv Marina Čilića, a sada već putuje kući

NEW YORK, NY - AUGUST 31: Kei Nishikori of Japan walks off of the court after losing against Benoit Paire of France during their Men's Single First Round match on Day One of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.   Streeter Lecka/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Prošlogodišnji finalist US Opena Japanac Kei Nishikori, zaustavljen je već na startu ovogodišnjeg izdanja posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, nakon što ga je u pet setova sa 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (6), 6-4 pobijedio Francuz Benoit Paire spasivši dvije meč-lopte.

Paireu je to tek drugi nastup na US Openu, gdje je 2012. dospio do 2. kola, a trenutno 41. tenisač svijeta uspio je već u 1. kolu napraviti jednu od najvećih senzacija pobjedom nad 4. tenisačem svijeta. Paire je u tie-breaku četvrtog seta bio suočen s porazom, kad je Nishikori poveo sa 6-4, međutim 26-godišnji Francuz je nanizao četiri poena, izborio peti set u kojem mu je jedan break bio dovoljan za veliki trijumf.

Poraz sedme nositeljice

Nešto prije, Slovakinja Dominika Cibulkova napravila je prvo veliko iznenađenje u turniru tenisačica pobijedivši u 1. kolu najbolju srpsku igračicu Anu Ivanović sa 6-3, 3-6, 6-3.

Slovakinji je ovo treća pobjeda nad Ivanović u pet dosadašnjih međusobnih dvoboja, a trenutno sedma tenisačica svijeta po drugi je put u karijeri nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone završila u 1. kolu. Isto joj se dogodilo i 2009., dok je prošle godine nastup u Flushing Meadowsu završila u 2. kolu.

Slovakinja, koja je zbog ozljede izbivala s terena pet mjeseci i propustila nastupe u Roland Garrosu i Wimbledonu, trenutno je 50. na WTA ljestvici. Bila je finalistica Australian Opena 2014., a u New Yorku joj je najbolji rezultat četvrtfinale iz 2008. godine. Osim tog uspješnog nastupa, na US Openu je čak četiri puta gubila u 1. kolu te u dva navrata ispadala u 2. kolu.