Nekad je nužno odabrati stranu

Uspjeh Leicestera tjera engleske kladionice u očaj, previđa se gubitak od 12 milijuna funti

Uoči sezone, koeficijent da će Leicester biti prvak bio je 5000

Leicester City's English defender Wes Morgan (L) celebrates after scoring during the English Premier League football match between Leicester City and Southampton at King Power Stadium in Leicester, central England on April 3, 2016. / AFP / BEN STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Da će Leicester, momčad koja se prošle sezone jedva spasila ispadanja, osvojiti naslov u Premier ligi, bilo je nevjerojatno čak i engleskim kladionicama. A poznato je da one ne oskudijevaju u bizarnim ponudama svojim kladiteljima.

Podsjetimo, na početku sezone je koeficijent na naslov Leicestera bio čak 5000, što je rekordna brojka koji su do sad ponudile kladionice.

Kladionice na gubitku

Ukoliko momčad Claudija Ranierija uistinu osvoji naslov, a za to ima jako dobre izglede, jer pet kola prije kraja ima sedam bodova prednosti pred Tottenhamom, engleske kladionice bile bi čak 12 milijuna eura na gubitku.

Mnogi su bili nestrpljivi i podignuli ranije dobitak na Leicesterov naslov. “Bookmakeri” pokušavaju i ostatak kladitelja, koji su vjerovali u čudo Ranierijeve momčadi, uvjeriti da podignu nešto umanjeni dobitak prije kraja sezone.

“Bili smo idioti”, priznali su “bookmakeri” engleskih kladionica dok zbrajaju štetu nastalu nepovjerenjem u mogućnosti Leicestera.

Trenutačni koeficijent na Leicesterov naslov je 1.20, a već se nudi i mogućnost klađenja na Ligu prvaka sljedeće sezone. Da će “lisice” osvojiti europski naslov, koeficijent je “skroman”, 150.

Deset bizarnih ponuda

A ovo je deset, prilično bizarnih ponuda u koje su kladionice puno više vjerovale nego u naslov Leicestera:

Koeficijent 4000 – Papa Franjo će zaigrati za Glasgow Rangers. Poglavar katoličke crkve u klubu škotskih protestanata za kladionice je vjerojatniji događaj nego Leicesterov naslov. Čestitamo.

Koeficijent 2500 – Arsene Wenger dobit će otkaz, a Piers Morgan postat će novi trener Arsenala.

Koeficijent 2500 – Premijer Velike Britanije David Cameron zamijenit će Tima Sherwooda na klupi fenjeraša Aston Ville.

Koeficijent 2000 – Claudio Ranieri postat će engleski izbornik.

Koeficijent 2000 – Elvis Presley je još uvijek živ.

Koeficijent 1000 – Vlasnik časopisa Playboy Hugh Hefner priznaje da je djevac.

Koeficijent 750 – David Beckham postaje trener Manchester Cityja.

Koeficijent 500 – Andy Murray dat će sinu ime Novak

Koeficijent 500 – Čudovište iz Loch Nessa bit će pronađeno do kraja godine

Koeficijent 100 – Do kraja sljedeće godine dokazat će se postojanje vanezmaljaca.