Uspješan dan za hrvatske tenisače u parovima, Dodig i Melo maratonski u 3. kolo Wimbledona

Dodigu i Melu trebalo je pet setova za plasman u osminu finala turnira parova

Croatia's Ivan Dodig (R) and Brazil's Marcelo Melo play against US players Bob and Mike Bryan in the men's doubles final match on day twelve of the 2013 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Club in Wimbledon, southwest London, on July 6, 2013. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS -- RESTRICTED TO EDITORIAL USE
FOTO: AFP

Dva hrvatska tenisača sa svojim su partnerima uspjela izboriti plasman u 3. kolo turnira parova u Wimbledonu i to nakon pobjeda u pet setova u 2. kolu, Ivan Dodig je s Brazilcem Marcelom Melom svladao Poljaka Mariusza Fyrstenberga i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 7-6 (2), 6-7 (4), 2-6, 7-6 (5), 6-4, dok je Mate Pavić s Novozelanđaninom Michaelom Venusom nadigrao Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Amerikanca Rajeeva Rama sa 7-6 (4), 6-4, 3-6, 6-7 (5), 11-9.

Dodig i Melo, koji su postavljeni za druge nositelje turnira, u osmini finala će igrati protiv boljih iz susreta u kojemu se sastaju Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah, te senzacionalni pobjednici Wimbledona iz 2012., Britanac Jonathan Marray i Danac Frederik Nielsen.

Pavić i Venus, pak, čekaju boljeg iz ogleda dva američka para, prvih nositelja Boba i Mikea Bryana, te Stevea Johnsona i Sama Querreya.

Težak posao za Dodig i Tomljanović

Hrvatski tenisači bili su uspješni i u 1. kolu u konkurenciji mješovitih parova u Wimbledonu, Marin Draganja i Ana Konjuh svladali su Britance Colina Fleminga i Jocelyn Rae sa 6-3, 6-7 (5), 6-1, dok su Ivan Dodig i Ajla Tomljanović bili uspješniji od Britanca Neala Skupskog i Amerikanke Lise Raymond sa 7-6 (5), 7-6 (4).

Draganja i Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Australca Johna Peersa i Tajvanke Yung-Jan Chan, dok će Dodig i Tomljanović za suparnike u 2. kolu imati treće nositelje, Poljaka Marcina Matkowskog i Ruskinju Jelenu Vesninu.