Nekad je nužno odabrati stranu

Utakmica Hrvatske i Italije prenosit će se na video zidu (ali ne u Splitu, nego u Zagrebu)

Prijenos je organiziran na trgu u Zagrebu

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni” u četvrtak je pozvao sve navijače na javno gledanje utakmice Hrvatska – Italija, koja će se igrati u petak na Poljudu bez prisutstva gledatelja, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

“Centralna hrvatska FAN zona započinje nastupom banda Belfast Food zaduženog za vatreno zagrijavanje. Za ovaj spektakl ‘Uvijek vjerni’ su osigurali LED-ekran veličine 45 kvadratnih metara i ostale popratne sadržaje. Također, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu što nam je omogućio ovakav spektakl”, objavio je Klub navijača “Uvijek vjerni”.

Bez organiziranog gledanja u Splitu

U srijedu je objavljeno kako u Splitu, gradu u kojem će se igrati utakmica, neće organizirati fan zone za kolektivno javno praćenje utakmice. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio kako su organiziranja fan zone poslali Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) koji je odgovorio da mu ne pada na pamet fan zona.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak odbacio je primjedbe splistkog gradonačelnika.

“HNS je u načelu imao dobru želju organizirati fan zone, ali za takvo što je potrebna dobra volja više sudionika”, rekao je Pacak.

Baldasarova kritika

Podsjetimo, kako smo već objavili, splitski gradonačelnik žestoko se obrušio na HNS. Kako javlja Večernji list, Baldasar je prvo rekao da grad Split ne organizira gledanje utakmice jer to ni inače ne radi, a nakon toga je gradska Uprava navodno dobila zahtjev od jednog splitskog poduzetnika za organiziranje javnog praćenja utakmice, nakon čega mu je Baldasar odgovorio da se mora dogovoriti s HNS-om.

“Mi smo taj prijedlog poslali Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) na koji su nam odgovorili čudno, a zatim smo inzistirali na preciznom odgovoru i nakon toga oni su nam odrješito rekli da im ne pada na pamet fan-zona. Zbog toga sam odbio ići na utakmicu, a s njima više neću komunicirati jer to nema smisla”, otkrio je splitski gradonačelnik.