Uz neke rekordne brojke Stuttgart je svladao drugoligaša, a u četvrtfinale Kupa će i dortmundska Borussia

Na Mercedes-Benz-Areni publika je vidjela čak 51 udarac prema golu

Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) celebrates after scoring his team's fourth goal during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 v Borussia Dortmund, in Hannover, on September 12, 2015.  AFP PHOTO /  RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Nogometaši Borussije Dortmund, Stuttgarta, Herthe i Bochuma izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa.

Borussia je u dvoboju osmine finala na gostovanju pobijedila Augsburg 2-0 golovima Pierre-Emericka Aubameyanga (61) i Henrika Mhitarjana (66). Peta im je ovo uzastopna godina da su ovako daleko u natjecanju, što predstavlja i klupski rekord.

Čak 51 udarac prema golu

Najveću dramu večeri gledatelji su vidjeli na Mercedes-Benz-Areni gdje je Stuttgart nakon produžetaka pobijedio drugoligaša Eintracht Braunschweig 3-2. Pobjednički pogodak postigao je reprezentativac BiH Toni Šunjić u 118. minuti. Bila je ovo utakmica s čak 51 udarcem prema golovima, a golman gostujućeg sastava Rafal Gikiewicz obranio ih je čak 16. Obje brojke predstavljaju rekord u natjecanju od kad se vodi detaljna statistika (sezona 2008/09).

Hertha je s 2-0 slavila protiv drugoligaša Nurnberga 2-0. Strijelci za berlinski sastav bili su Vladimir Darida (32) i John Brooks (65). U drugoligaškom dvoboju Bochum je također slavio 2-0 protiv TSV 1860 Münchena, a oba gola gosti su zabili u prvom dijelu. Strijelci su bili Janik Haberer (39) i Tim Hoogland (44) .

Njemački kup, rezultati četvrtfinala:

https://www.youtube.com/watch?v=bFNdlBgrueU

VfB Stuttgart – Eintracht Braunschweig (II) 3-2 (prod.)

Nürnberg (II) – Hertha Berlin 0-2

1860 München (II) – Bochum (II) 0-2

Augsburg – Borussia Dortmund 0-2

Igrano u utorak:

Borussia Mönchengladbach – Werder 3-4

Unterhaching (IV) – Bayer Leverkusen 1-3

Erzgebirge Aue (III) – Heidenheim (II) 0-2

Bayern München – Darmstadt 98 1-0