Nekad je nužno odabrati stranu

Uzbudljiva je bila subota u Engleskoj. Leicester je slavio naslov, a Slaven Bilić doživio debakl

Manchester United je pobijedio na gostovanju kod Norwicha

Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri (C) and Leicester City's English defender Wes Morgan hold up the Premier league trophy after winning the league and the English Premier League football match between Leicester City and Everton at King Power Stadium in Leicester, central England on May 7, 2016. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Čudesna je atmosfera vladala u subotu poslijepodne ispred i na stadionu King Power, domu nogometaša Leicester Cityja, senzacionalnog engleskog prvaka. Leicester je u pretposljednjem kolu Premier lige ugostio Everton u prvoj utakmici otkad je potvrdio naslov prvaka, ali i posljednjoj ove sezone pred vlastitim navijačima.

Pobjeda uz proslavu

Poklonile su Lisice svojim navijačima novu pobjedu, slavile su s 3-1 uz dva pogotka svoga prvog strijelaca Jamieja Vardyja i jedan Andyja Kinga. No, Vardyjevi golovi i rezultat utakmice ove su subote ionako bili u drugom planu.

Bocelli pjevao prvaku

U prvom je bila proslava naslova, prvog u 132 godine postojanja kluba. Ostavio je maleni Leicester iza sebe sve velikane i bogataše engleskog nogometa, a koliko je njegov naslov senzacionalan najbolje govori podatak da je koeficijent na takav rasplet prije početka prvenstva bio 5000.

Ulaznice za utakmicu su se na crnom tržištu prodavale i po nekoliko tisuća funti, svi su htjeli biti na stadionu koji prima 32.000 ljudi. A oni koji su ušli mogli su čuti slavnog talijanskog tenora Andreu Bocellija koji je došao pozdraviti trenera Leicestera Claudija Ranierija, svoga velikog prijatelja i obožavatelja. Otpjevao je Bocelli ariju Nessun Dorma i raspametio cijeli stadion koji je pjevao zajedno s njim.

Navijač uručio pehar

Nakon utakmice je igračima Leicestera trofej prvaka uručio navijač Simon Worthy, u ime svoje 97-godišnje bake, najstarije vlasnice godišnje ulaznice za utakmice Lisica.

Težak Bilićev poraz

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić i njegov West Ham doživjeli su neočekivani poraz u pretposljednjem kolu Premier lige. Na svome su Boleyn Groundu izgubili od Swanseaja s 1-4 čime su praktički ostali bez izgleda za plasman u Ligu prvaka.

Male šanse za Bilićeve nogometaše još postoje, ali morali bi pobijediti u obje preostale utakmice, te dočekati da Manchester City i Manchester United izgube svoja dva ogleda koja su im preostala. West Ham sam može u utorak srediti Manchester United, ali teško je vjerovati da mu se može poklopiti sve navedeno. Plasman u Europsku ligu se stoga čini realnijim iako ni on još nije siguran.

Mata spasio United

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su na gostovanju kod Norwicha s 1-0 i tako sačuvali šanse za osvajanje četvrtog mjesta i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Manchester United je bio uspavan veći dio utakmice, ali je uspio iščupati pobjedu protiv suparnika od kojeg je u prosincu izgubio na svome Old Traffordu (1-2). Jedini je pogodak u 72. minuti postigao Juan Mata.

United sada ima 63 boda, jedan manje od četvrtoplasiranog gradskog rivala Manchester Cityja koji u nedjeljnom derbiju dočekuje Arsenal. No, Crveni vragovi u utorak imaju pred sobom i zaostalu utakmicu protiv West Hama, pa bi posljednje kolo, ovisno o raspletima spomenutih dvoboja, mogli dočekati i ispred Cityja.