Van Gaal najavio sustav s kojim će Manchester krenuti u novu sezonu

Memphis Depay je novi miljenik Nizozemskog trenera

FOTO: AFP

Bliži se kraj priprema i početak nove sezone u engleskoj Premier ligi, a nogometne momčadi poput Manchester Uniteda imale su puno posla kako bi uigrali svoja nova pojačanja. Crveni vragovi su u srijedu okončali američku turneju, izgubili su posljednju pripremnu utakmicu protiv PSG-a, a njihov trener Louis Van Gaal je nedugo nakon toga, na službenoj stranici Uniteda, objavio s kojom će formacijom najvjerojatnije napasti trofeje u novoj sezoni.

Većinu pripremnih utakmica Manchester je započeo u formaciji 4-2-3-1 , s Memphisom Depayom u ulozi “desetke” iza napadača Waynea Rooneyja. Bez obzira na tu činjenicu, čini se kako nizozemski stručnjak ipak najviše preferira sustav 4-3-3 s kojim je postigao solidne rezultate pred kraj prošle sezone. U tom slučaju Mephis Depay će biti dio ofezivne trojke, a ponekad i središnje što će zavisiti o suparniku, tvrdi Van Gaal.

 

Van Gaal zadovoljan novim pojačanjima

Nedugo nakon dolaska Depay se već nametnuo kao igrač oko kojeg će Manchester United graditi svoju ofenzivnu igru. Naime, Memphis je bio u početnom sastavu sve četiri utakmice na ranije spominjanoj američkoj turneji. Nizozemac je također napomenuo kako bi upravo Bastian Schweinsteiger trebao biti zadužen za defanzivne zadaće, ali da se, naravno, od svakog igrača očekuje sudjelovanje u svim fazama igre.

Svi fanovi Manchestera saznat će 8. kolovoza što je to Nizozemac pripremio za novu sezonu, a u prvoj utkamici susret će se s Tottenhamom na Old Traffordu.