Veszprem slavio protiv rukometaša Zagreba 21-20, i sada je mađarska momčad jedina neporažena

Treće kolo Lige prvaka: PPD Zagreb - Veszprem 20-21 (10-9)

03.10.2015., Arena Zagreb, Zagreb - 3. kolo Velux rukometne lige prvaka, RK Prvo Plinarsko Drustvo Zagreb - MKB-MVM Veszprem. Leon Susnja.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U trećem kolu rukometne Lige prvaka mađarski Veszprem je pobijedio rukometaše PPD Zagreba u zagrebačkoj Areni 21-20 (9-10), ostavši jedina neporažena momčad skupine A Lige prvaka, razveselivši tako 400 svojih navijača između 10.000 gledatelja.

Rukometaši Zagreba imali su odličan početak. Vodstvo domaće momčadi 4-2 natjeralo je gostujućeg trenera Xaviera Sabate Caviedesa na pozivanje minute odmora.

Crveni karton igraču Veszprema u 13. minuti

U tom dijelu posebno se isticao vratar Zagreba Filip Ivić s nekoliko obrana. Veszpremov trener odlučio je izvaditi vratara Mirka Alilovića i postaviti Rolanda Miklera. U 13. minuti Veszprem je ostao bez Momira Ilića koji je nasrnuo na Obranovića. Srbijanski igrač je dobio crveni karton i njegov izostanak u igri mađarskog prvaka osjetio se u prvom dijelu utakmice.
Dva puta je Zagreb imao priliku za vodstvo od četiri pogotka prednosti, ali napadi u 17. (kod 8-5) i 22. minuti (kod 10-7) nisu iskorišteni. Veszprem je u 22. minuti ostao bez još jednog igrača kada se ozlijedio Christian Zeitz.

Serija isključenja za Zagreb, obrana spašavala

U 24. minuti Zagreb je u kratkom razdoblju dobio dva isključenja (Obranović i Stepančić), Veszprem je pokušao izjednačiti na 10-10, ali golman Zagreba Filip Ivić opet je zaustavljao napade suparnika, kao i na početku utakmice.
Tri minute prije kraja prvog dijela i Horvat je kod Zagreba dobio isključenje. No, Zagreb je do kraja poluvremena izdržao s prednosti 10-9.

Vodstvo mađarske momčadi u 34. minuti

Veszprem do drugog vodstva na utakmici (nakon početnog 1-0) stiže u 34. minuti (11-10) pogotkom Gašpera Marguša kada je Zagreb imao igrača manje.
Oporavljaju se igrači trenera Veselina Vujovića od toga i s tri pogotka vode 13-11 u 37. minuti. U drugom dijelu suci iz Danske Martin Gjeding i Mads Hansen pooštrili su kriterije i vidjeli smo nekoliko isključenja na obje strane za prekršaje koji su u prvom dijelu prošli nekažnjeno.

Stepančić vraća na +3 za Zagreb u 48. minuti

Ono što se nije mijenjalo u prvih 15 minuta nastavka bila je razina obrana Filipa Ivića. U 48. minuti Stepančić dovodi Zagreb u vodstvo od 18-15. Osam minuta i 18 sekundi prije kraja, pri rezultatu 18-16, Vujović zove minutu odmora, jer je vidio da su njegovi igrači nervozni.

Veszprem smanjuje šest minuta i 45 sekundi prije kraja na 18-17, nakon što je njihov golman Mikler obranio dva udarca Zagreba. Mogli su iz protunapada Mađari do 18-18, ali golman Ivić opet brani. Pavlović u sljedećem napadu (5:15 minuta do kraja) dovodi Zagreb u vodstvo 19-17.

Izjednačenje Veszprema 19-19, tri minute prije kraja

Danski suci su 4:45 do kraja sedmerac za goste, dok su svi navijači Zagreba i igrači vidjeli prekršaj u napadu i Marguc smanjuje na 19-18. Šušnja je isključen tri minute i 40 sekundi do kraja, a Palmarsson pogađa za izjednačenje Veszprema. Šebetić s igračem manje dovodi Zagreb u vodstvo 20-19, ali Vesprem pogotkom Sliškovića vraća na 20-20 dvije minute do kraja.

Kovačeviću ispala lopta

Marguč dovodi u vodstvo Veszprem 47 sekundi prije kraja. Igrači Zagreba imali su posljednji napad, ali lopta dolazi na lijevo krilo do Kovačevića kojemu lopta, ne baš dobro upućena, ispada iz ruku.

Pogotke za Zagreb postigli su Pavlović (6), Stepančić 4, Horvat i Obranović po 3, Šebetić 2, Mihić i Sandrk po 1.