Villarreal iskoristio (rijetku) Modrićevu pogrešku i pobijedio na El Madrigalu

Roberto Soldado zabio je u 8. minuti za pobjedu Villarreala

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) vies with Villarreal's defender Victor Ruiz  during the Spanish league football match Villarreal CF vs Real Madrid CF at El Madrigal stadium in Villareal on December 13, 2015.   / AFP / JOSE JORDAN
FOTO: AFP

U danu kad se madridski Atletico bodovno izjednačio s Barcelonom na vrhu, njegov gradski suparnik Real izgubio je 0:1 na gostovanju El Madrigalu, Villarreal je tek treći put u povijesti pobijedio kraljevski klub. “Žuta podmornica” povela je u 8. minuti iskoristivši pogrešku Luke Modrića.

Hrvatski reprezentativac rijetko griješi, a ovaj put je izgubio loptu na svojoj polovici terena iz čega je krenula brza kontra domaćina. Cedric Bakambu je lijepo pronašao Roberta Soldada koji je bio precizan i svladao Keylora Navasa.

Tražili su realovci prekršaj na Luki, ali sudac se nije oglasio.

Luka lani zabio na El Madrigalu

Zanimljivo, Luka Modrić je prošle sezone svoj jedini gol u Primeri zabio upravo protiv Villarreala, baš na El Madrigalu. Ovaj put, taj stadion nije mu bio sretan… Rezultat se više nije mijenjao.

U 77. minuti trener Reala Rafael Benitez napravio je prvu i to dvostruku izmjenu. Izašli su Luka Modrić i Casemiro, ušli su Mateo Kovačić i Isco.

Najbolju priliku za izjednačenje u drugom poluvremenu imao je Benzema, na dodavanje Balea, ali je s pet metara Francuz šutirao preko gola.

U 80. minuti sjajno se James Rodriguez oslobodio svoj čuvara, ali je gađao pored desne vratnice.

Barcelona i Atletico Madrid na +5

Ovim porazom Real se još više udaljio od vrha Primere. Tamo su Barcelona i Atletico Madrid koji je danas pobijedio Athletic Bilbao, s 35 bodova, dok je Real treći s 30 bodova.