Nekad je nužno odabrati stranu

Vladimir Kličko rekao je da se divi 25-godišnjem borcu (i najavio moguću borbu)

Aktualni prvak fasciniran je 25-godišnjim Joshuom

FOTO: AFP/ AFP PHOTO

Anthony Joshua iz Londona ima 25 godina i neporažen je u 13 borbi (u svima je pobijedio nokautom) od kako je prešao u profesionalce i osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2012. godine. U svibnju Joshua je pobijedio Amerikanca Kevina Johnsona, koji je do tada bio nezaustavljiv 36 borbi zaredom. Prvak u WBO, IBF i WBA kategorijima Vladimir Kličko, povodom te borbe je trenirao s Englezom, nakon čega je za BBC rekao nekilo rečenica o mladoj nadi.

“On defintivno ima potencijala da postane velika boksačka zvijezda. Anthony ima sve predispozicije za postati prvakom unutar, a posebice važno i izvan ringa”, nahvalio je Kličko kolegu.

Kličko razmišlja o borbi

“On još uvijek treba napredovati i ako se to dogodi, a ja ostanem na trenutnoj razini, naša borba je izvjesna. Ne možete tek tako proći pored mene, jer držim ove titule dugo godina. Ako se želite popesti na moj vrh, morate se suočiti samnom”, ovako je Kličko nagovjestio moguću borbu u budućnosti.

U ovom videu pogledajte koliko je Anthony zaista impresivan boksač.

https://www.youtube.com/watch?v=uVUC5XXQ3hI

Nekoliko detalja o Anthonyju

Ime: Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua
Nadimak: AJ
Kategorija: Teška (od 91kg)
Visina: 1.98 m
Doseg: 211 cm
Nacionalnost: Britanac

Joshua je rođen u engleskom gradiću Watfordu. Majka mu je Nigerijka, a otac Englez s nigerijskim i irskim korijenima. Njegovi prvi boksački koraci potječu iz 2007., kada je imao 18 godina. Počeo je trenirati u jednom boksačkom klubu na sjeveru Londona u kojem je potjekao bivši Kličkov suparnik Dereck Chisora.

Anthony je vrlo brzo napredovao u amaterskim kategorijama, pa je čak u jednom trenutku odbio 50 000 funti za profesionalnu borbu. On kaže da mu to nije bilo teško jer je ušao u boks da bi osvajao medalje. Nakon što je u Londonu 2012. godine osvojio zlato u superteškoj kategoriji, ostvario je svoje snove i krenu u lov na titule kao profesionalac.