Vlasnici Manchester Cityja imaju velike planove. Ovako bi trebala izgledati momčad pod Guardiolom

Četiri velika pojačanja trebala bi ih učiniti najvećim na svijetu

FOTO: PATRIK STOLLARZ/AFP

David Alaba, Gerard Pique, Lionel Messi i Paul Pogba nalaze se na popisu igrača koje Pep Guardiola želi u Manchester Cityju kako bi ostvario želje vlasnika i klub učinio najvećim na svijetu. Ovu priču objavio je britanski The Sun.

Oni tvrde je Guardiola poručio vlasnicima Cityja kako ne želi posao do kraja života, nego posao života pa su mu oni predstavili projekt prema kojem bi njihov klub trebao postati najbolji na svijetu.

Velike ambicije

Ambicije su jasne: osvajanje Lige prvaka pod njegovim vodstvom i postavljanje temelja za buduću dominaciju. Kako navodi the Sun, pregovori ove dvije strane trajale su tri mjeseca, a klub je zamislio Guardiolu kao središnju osobu njihovog velikog plana.

Novac, naravno, za bogatog vlasnika Cityja šeika Mansoura, nije nikakav problem pa bi ga Guardiola za dovođenje pojačanj imao na raspolaganju koliko poželi.

Prvo ime na popisu je najbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi. Surađivao je s Pepom u Barceloni, a zajedno su osvojili dvije Lige prvaka i tri naslova španjolskiih prvaka. Novi City bio bi izgrađen oko Argentinca. Njegova pozicija u momčadi bila bi iza Sergia Agüera, koji bi bio u vrhu napada.

Pogba i Alaba

Nakon Messija cilj je pojačati se Juventusovim Paulom Pogbom. On bi u veznom redu zauzeo mjesto uz Fernardinha. Osim Barcelone Guardiola bi želio dovesti i pojačanja iz sadašnjeg kluba, Bayerna. David Alaba zauzeo bi mjesto na lijevom beku. Obranu bi također pojačao Gerardom Piqueom, koij bi zauzeo mjesto sadašnjeg kapetana Vincenta Kompanyja.

Poznati britanski tabloid, koji je donio ovu zaista nevjerojatnu priču,također tvrdi da je Guardioli rečeno da je prodaja 13% udjela u City Foofball grupi, napravljeno kako bi se novci uložili u njega i nove igrače.

Nadalje, navodno mu je obećano da će dobiti priliku voditi sestrinski klub New York City, naravno kada on odluči da je pravo vrijeme za to. Poznato je da Guardiola ima kuću na Manhattanu te da je veći dio jednogodišnje pauze nakon odlaska iz Barcelione proveo tamo.