Vlasnik West Hama poručio je Slavenu Biliću da trenutno nema ni penija za pojačanja

Bilićeva momčad je upala u crnu seriju, bez pobjede je već osam kola

Slaven Bilić
FOTO: AFP

U lošem se razdoblju nalazi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Njegov je West Ham bez pobjede više od dva mjeseca, a lista ozlijeđenih igrača je vrlo zabrinjavajuća.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu i pobjeda protiv Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja, Bilićeva momčad je upala u crnu seriju. Bez pobjede je već osam kola što joj je donijelo pad na deseto mjesto premierligaške ljestvice uoči današnje utakmice 19. kola protiv Southamptona.

Gomila ozlijeđenih

Dimitri Payet, Winston Reid, Victor Moses, Diafra Sakho, Enner Valencia, Manuel Lanzini i Andy Carroll su trenutno izvan pogona, što je svakako jedan od razloga loših rezultata u posljednje vrijeme. No, ako se Bilić nadao da će u siječanjskom prijelaznom roku povećati kadar i tako si olakšati situaciju ako se nastave problemi s ozljedama, od toga neće biti ništa.

“Osim ako netko ne napusti klub, u ovom trenutku ne možemo potrošiti ni peni. Spremni smo prodati samo igrače koji nisu u prvom planu ili one za koje dobijemo ponudu koju ne možemo odbiti. No, nećemo prodavati igrače za deset ili 20 milijuna funti jer nismo klub koji živi od prodaje”, izjavio je suvlasnik West Hama David Sullivan za Sky Sports.

Bilić je tijekom ljeta doveo više od deset novih igrača na Upton Park, no kako sada stvari stoje, čini se da ove zime neće trgovati. Ostaje mu nada da će se ozlijeđeni igrači što prije oporaviti i vratiti West Ham u pozitivnu seriju.