Nekad je nužno odabrati stranu

Vrbanović tvrdi da su huligani bili agresivni i da su ih vrijeđali i psovali

Predstavnici HNS-a napadnuti su na odmorištu dok su putovali za Split

05.12.2014., Zagreb, Hotel Hilton – Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza. Izvrsni predsjednik HNS-a Damir Vrbanovic i predsjednici i tajnici zupanijskih saveza. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Da se netrpeljivost između Hajdukovih navijača i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) neće tako lako smiriti, dokazuje i incident koji se dogodio u ponedjeljak poslijepodne kada je skupina huligana napala delegaciju u kojoj je bio i izbornik Niko Kovač, piše net.hr.

Predstavnici krovne udruge hrvatskog nogometa napadnuti su na odmorištu Zir, u trenucima kada su bili na put za Split gdje bi u utorak trebali razgovarati s Hajdukom oko organizacije kvalifikacijske utakmice protiv Italije na Poljudu. Huligani s obilježjima Hajduka najprije su vrijeđali sedmeročlanu delegaciju, a potom i oštetili vozilo HNS-a.

Vrbanović izbjegavao udarce

Prema pisanju 24.sata verbalne prepirke prerasle su u fizički napad desetorice agresivnih navijača, a ticketing manager Nikša Martinac je udaren u glavu i razbijene su mu naočale. Huligani su se pokušali fizički obračunati i s Damirom Vrbanovićem koji je izbjegao udarce nogom i šakom u glavu.

– Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera, govorili nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave – izjavio je, između ostaloga, izvršni predsjednik HNS-a Vrbanović za Večernji list.

Osim njega i Kovača, u delegaciji su bili povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak. Na mjesto incidenta je pozvana policija koja je nešto kasnije uhitila 12 huligana.