Vrijeđanje kluba na društvenoj mreži ovog je nogometaša koštalo ugovora s njime

Nakon što je otkriveno što je na Twitteru napisao prije tri godine, mladac je ostao bez ugovora

FOTO: RC Deportivo

Kolika je moć društvenih mreža i koliko pažljiv treba biti pri izražavanju vlastitog mišljenja na njima, saznao je Julio Rey (20) kojega je tri godine dana stara objava koštala potpisa ugovora s Deportivom iz A Coruñe.

Španjolski klub ima osoblje zaduženo za praćenje ovakve vrste aktivnosti svojih nogometaša, ali i onih kojima namjeravaju ponuditi ugovor. Na žalost ovog igrača oni svoj posao obavljaju detaljno pa su i otkrili što mladac uistinu misli o klubu, ili barem što je mislio prije nekog vremena.

https://twitter.com/Futbol_ahora/status/623259340305137664

Poštovanje ispred svega

Klub je svoj potez objasnio objavom na službenim internetskim stranicama putem kojih se objašnjava zbog čega sklapanje ugovora nije zgotovoljeno.

Deportivo objava

“Nakon analize komentara kojeg je igrač objavio na osobnom profili društvene mreže prije nekoliko godina odlučeno je da se posao ne završi. Igrači kluba moraju biti primjer pravog sportaša, poštovati suparnika, obvezu i imati pozitivan stac prema Deporu, njegovim bojama, znaku i vrijednostima koje ta institucija predstavlja”, pojasnio je klub svoj potez.

Inače, Rey je prošlu sezonu proveo na posudbi u trećeligašu naziva Pobla de Mamufet u kojem je nastupao kao Espanyolov igrač na posudbi.