Wenger nije negirao moguću kupnju Realova napadača Karima Benzeme

"Pronađem li izuzetnog igrača za jačanje sastava, kupit ću ga", poručio je Wenger

Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring next to Real Madrid's defender Alvaro Arbeloa (R) during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Real Madrid CF vs FC Schalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 10, 2015.     AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Francuski nogometni stručnjak na klupi londonskog Arsenala Arsene Wenger nije negirao mogućnost kupnje sunarodnjaka iz napada Real Madrida. Ukaže li se prilika, engleski Premierligaš spreman je pojačati se Karimom Benzemom.

Svjestan je Wenger da će u slučaju da ga Real uopće stavi u ‘izlog’ imati veliku konkurenciju među klubovima koji bi francuskog reprezentativca također voljeli vidjeti u svojim redovima.

Özilov poučak

Neki mediji već dulje vrijeme spominju da bi se ovaj transfer mogao realizirati i za to navodno imaju spremnih 50 milijuna eura. Sličan novac (točnije deset milijuna eura više) uplatili su Realu u posljednjim trenucima prijelaznog roka za dovođenje Mesuta Özila, a to bi se, nadaju se, moglo i sada ponoviti.

“Ne bih znao otkud vam te informacije, no u ovome trenutku ništa se po tom pitanju ne događa. Ne isključujemo mogućnost poslovanja, ali i ne dajemo garancije da ćemo ikoga kupiti. Sretan sam kakvu momčad imam, no pronađem li izuzetnog igrača za osnaživanje sastava, kupit ću ga. Sve ovisi o onome što tržište nudi i nije lako izboriti se za konkretnog igrača kada ga traži nekolicina europskih klubova”, prokomentirao je Wenger.