Nekad je nužno odabrati stranu

Bilićev West Ham je u 12 minuta preokrenuo i ostvario nevjerojatnu pobjedu (a golove možete vidjeti ovdje)

Goodison Park svjedočio je čudu: preokretu s 0:2 u 3:2

West Ham United’s Croatian manager Slaven Bilic celebrates at the final whistle in the English Premier League football match between West Ham United and Southampton at The Boleyn Ground in Upton Park, in east London on December 28, 2015. West Ham won the game 2-1. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / IAN KINGTON
FOTO: AFP

Luda utakmica odigrana je u Liverpoolu, čudesna rekli bi smo! U dvoboju 29. kola između Evertona i West Hama na Goodison Parku, družina Slavena Bilića uspjela je kreirati čudo i u 12 minuta zabiti 3 gola za veliku 2:3 pobjedu na Goodison Parku.

Nakon što su u u srijedu na večer u 28. kolu svladali Tottenham na svom terenu 1:0, Slaven Bilić i njegovi čekićari otputovali su u Liverpool s velikom dozom samopouzdanja i s namjerom nastavljanja dobrih rezultata. Međutim, nije baš krenulo po Bilićevim planovima.

Everton poveo u 13. minuti

Everton je poveo u 13. minuti preko Romela Lukake. Lukaku je sjajno smirio jednu odličnu nisku loptu koju je poslao Bryan Oviedo.

Belgijski reprezentativac napravio je korak i uputio prekrasan udarac koji je pronašao put do donjeg desnog kuta odbivši se od stativu.

Povećali prednost u 56.

U 34. minuti Everton je ostao bez jednog igrača na travnjaku. Kevin Mirallas je dobio drugi žuti karton i društvo iz grada Beatlesa našlo se u problemima i ispostavilo se kasnije nepremostivim.

No, Everton je u 56. minuti ipak uspio zabiti svoj drugi gol na susretu za 2:0. Lukaku je odigrao dodavanje koje je pokupio Aaron Lennon i unutar šestnaesterca zabio za 2:0. I onda se čudo zvano West Ham ukazalo u Liverpoolu.

Veliki povratak čekićara

U 78. minuti, Mark Noble je centrirao u šesnaesterac, gdje je Michail Antonio pucao glavom po golu i zabio za 2:1.

I onda, samo nekoliko trenutaka poslije, West Ham zabija i svoj drugi gol. Diafra Sakho odlično je ispratio teledirigirani centaršut kojeg je u šesnaesterac uputio najbolji igrač Čekićara Dimitri Payet. Sakho je sjajno umirio loptu i uputio precizan udarac poslavši loptu u donji lijevi kut.

I onda potpuni šok za Goodison Parku. Dimitri Payet je u 90. minuti odlično pogodio za 2:3 West Hama. Utakmica se nakon toga igrala još pet minuta, ali Everton je bio totalno dotučen i nije mogao zabiti za bar bod u ovom srazu o kojem će se zasigurno još dugo pričati.

t