Žan Tabak smatra kako je odlazak u Maccabi prilika koja se ne propušta

Izraelski klub platit će 100.000 eura odštete Fuenlabradi

05.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 01. kolo, Hrvatska - Slovenija. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Zan Tabak. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatski trener Žan Tabak, koji je nakon samo šest kola napustio španjolsku Fuenlabradu, rekao je da je dolazak u Maccabi prilika koja se ne propušta jer je riječ o jednom od najvažnijih klubova u Europi.

“Svjestan sam što ova nagla promjena znači za Fuenlabradu, nakon jedva šest odigranih prvenstvenih kola. Zaista mi je žao“, rekao je Tabak koji će Maccabi, tako je dogovoreno, voditi do kraja sezone, a zatim će izraelski klub imati opciju produljenja ugovora na još godinu dana.

Direktor kluba je Nikola Vujčić

“Istovremeno se nadam da su svi svjesni kakva mi se profesionalna prilika pružila, prilika koju nisam mogao propustiti. Maccabi je jedan od najvažnijih klubova Europe“, napomenuo je hrvatski stručnjak koji je u igračkoj karijeri osvojio europski naslov s Jugoplastikom i NBA prsten s Houston Rocketsima.

Izraelski prvak Maccabi počeo je sezonu s tri poraza u četiri utakmice Eurolige, a nakon posljednjeg neuspjeha protiv njemačkog Brose Basketa uručen je otkaz treneru Guyu Goodesu. Krajem prošlog tjedna španjolske novine Mundo Deportivo pisale su kako je upravo Tabak prvi izbor kluba čiji je direktor bivši hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić. U ponedjeljak su Fuenlabrada i Maccabi potvrdile transfer hrvatskog trenera.

Odlazak iz Fuenlabrade nakon šest kola

Tabak je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s Fuenlabradom, momčadi iz jugozapadnog predgrađa Madrida, koja nakon šest kola ima tri pobjede i tri poraza te drži osmo mjesto među 18 klubova španjolske prve lige. Lani je 45-godišnji Tabak bio pomoćni trener Real Madrida s kojim je osvojio Euroligu, španjolsko prvenstvo, kup i superkup.

U Fuenlabradi ostaju hrvatski igrači Marko Popović (33) i Josip Sobin (25) koje je doveo ljetos. Španjolski klub je poželio sreću svom dosadašnjem treneru. Za Tabakov transfer Maccabi će platiti 100.000 eura odštete.