Zbog bakljade na proslavi 105. rođendana, disciplinski sudac HNS-a kaznio Hajduk (ali nije samo splitski klub kažnjen)

Delegat je izbrojao pet topovskih udara i 30 baklji na Poljudu

01.11.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rijeka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zbog bakljade koju su priredili njegovi navijači povodom 105. rođendana kluba, splitski Hajduk je sustigla novčana kazna. Podsjetimo, Torcida je na subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa proslavila rođendan najdražeg kluba velikom bakljadom.

No, bile rođendanske ili ne, baklje su u svakom slučaju zabranjene, pa disciplinskom sucu prvoligaškog natjecanja Saši Pavličić-Bekiću nije preostalo ništa drugo nego da sankcionira splitski klub.

Kazna i Dinamu

“Na utakmici Hajduk – Slaven Belupo evidentirana je upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijačke skupine Torcida u 1., 11., 43., 45, 49., 77., 82. i 90. minuti utakmice kada je upaljeno pet topovskih udara i oko 30 baklji koje su stvorile dimnu zavjesu. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna”, stoji u odluci Pavličić-Bekića.

Nije Hajduk, međutim, jedini klub koji je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja navijača u prvom proljetnom kolu domaćeg prvenstva.

“Na utakmici Osijek – Istra 1961 u 71. minuti na tribini istok upaljeno je nekoliko dimnih kutija bez utjecaja na igru pa je NK Osijek kažnjen minimalnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna. Na utakmici Zagreb – Dinamo iz navijačke skupine BBB u ograđeni dio igrališta u završnici utakmice ubačene su dvije baklje (bez utjecaja na tijek igre). Zbog toga su NK Zagreb kao organizator i GNK Dinamo zbog objektivne odgovornosti za ponašanje svojih navijača kažnjeni sa po 6.000 kuna”, stoji u odluci.