Nekad je nužno odabrati stranu

Zbog onog upaljača koji je pogodio suca, RB Leipzig nudi novi ogled Osnabrücku

"Naš klub želi biti pošten", izjavio je trener RB Leipziga Rangnick

FOTO: Screenshot

Iz njemačkog nogometnog drugoligaša RB Leipziga u utorak su ponudili da se njihova utakmica 1. kola Kupa protiv trećeligaša Osnabrücka, koja je u ponedjeljak prekinuta nakon što je glavni sudac pogođen upaljačem u glavu, odigra ponovno. U trenutku prekida domaći Osnabrück je vodio sa 1-0.

“Na teren su padali upaljači, čaše i ostali predmeti i bili su usmjereni prema igračima. Tako da se sigurno nije radilo o samo jednom krivcu koji je uzrokovao prekid. Svejedno, nudimo da se odigra nova utakmica jer naš klub želi biti pošten”, izjavio je trener RB Leipziga Ralf Rangnick.

https://www.youtube.com/watch?t=34&v=SYweyiD2aHU

Traži se počinitelj

“Ovo je za nas katastrofa. Radi se o samo jednom od 13.000 gledatelja, ali nas ne opravdava. Jako nam je žao”, izjavio je direktor kluba Lothar Gans.

Iz lokalne policije su objavili kako tragaju za počiniteljem koji je pogodio suca, dok je Njemački nogometni savez najavio kaznu.

“Posebna je komisija započela istragu, dok će naša sportska tijela odlučiti o ishodu utakmice. Usto razmatramo pravne sankcije za domaći klub”, rekao je glasnogovornik DFB-a Ralf Köttker.