Zbog ove fotografije mnogi su borbu Meyweathera i Pacquiaoa prozvali pljačkom stoljeća

Pobjedu je odnio borac u crvenom kutu, a upravo je Paquiao bio u tom kutu

foto: AFP
FOTO: AFP

Administrativna pogreška koja se dogodila prilikom bodovanja meča između Floyda Meyweathera i Mannyja Pacquiaoa potaknula je teorije zavjere prema kojima je zapravo Filipinac pobjednik. Naime, suci ‘borbe stoljeća’, Glenn Feldman, Burt Clements i Dave Moretti, vodili su zabilješke tako da su dodjeljivali bodove borcu u crvenom i borcu u plavom kutu. Tako je pobjedu odnio onaj u crvenom kutu, no problem je u tome što je Paquiao bio u tom kutu, a ne Meyweather.

Ogorčeni ljubitelji boksa

Upravo je to i dovelo do širenja teorije zavjere kod pojedinih ljubitelja boksa i toga da je pobjeda dodijeljena pogrešnom čovjeku. Ipak, teško da je riječ o nečem drugom osim o običnoj ljudskoj pogrešci. Međutim, korisnici Twittera i tom su prilikom izrazili nezadovoljstvo, a neki su ‘borbu stoljeća’ prozvali ‘prevarom stoljeća’.

https://twitter.com/liamfellows_/status/595167782666444800

– Pacquiao je bio u crvenom kutu, a Mayweather u plavom? Opljačkali su Pacquaioa za zasluženu pobjedu – jedan je od komentara na Twitteru.

Kritike legendi

Ovaj boksački meč, koji je prije samog održavanja prozvan ‘borbom stoljeća’, naišao je kritike zbog manjka atraktivnosti pa su se tako javile i legende ovog sporta.

– Ovo smo čekali pet godina… – napisao je poslije meča legendarni Mike Tyson na svom Twitteru.

– Možda sam staromodan, ali volim kad navijači dobiju ono što su platitli, a to je borba s puno akcije. Ne sviđa mi se ovakav stil borbe. Volim kada je borba toliko uzbudljiva da skačem sa sjedala – komentirao je šesterostruki svjetski prvaka Oscar De La Hoya.

Podsjetimo, sa zaradom od oko 300 milijuna dolara, meč između Amerikanca Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa je najskuplja borba u povijesti boksa. Od tog iznosa oko 180 milijuna dolara pripalo je Mayweatheru, dok je Pacquiao dobio oko 120 milijuna dolara.

Floyd Mayweather pobijedio Mannyja Pacquiaoa u meču stoljeća