Zbog vremenskih uvjeta otkazane su dvije utrke skijaškog Svjetskog kupa, u Mariboru i Garmisch Partenkirchnu

Pretoplo vrijeme je omekšalo stazu u Mariboru

Competitors prepare to leave after the FIS Alpine Ski World Cup Ladies' Slalom race was cancelled in Maribor on January 31, 2016.
Warm weather left organisers with no choice but to cancel both the men's World Cup giant slalom in Garmisch and the women's slalom in Maribor. / AFP / JURE MAKOVEC
FOTO: AFP

Slalom za 52. Zlatnu lisicu kojeg su skijašice danas u sklopu Svjetskog kupa vozile u Mariboru prekinut je zbog pretoplog vremena nakon što su se niz stazu na Pohorju spustile 22 skijašice.

Mekana staza

Od 22 skijašice koje su krenule sa starta 17 ih je stiglo do cilja, a do prekida u vodstvu je bila Švicarka Wendy Holdener. Pretoplo vrijeme je jako omekšalo stazu i učinilo je lošom za nastavak utrke.

Također, otkazan je i veleslalom za skijaše koji se u nedjelju trebao voziti za Svjetski kup u Garmisch Partenkirchnu. Razlog otkazivanja su loši vremenski uvjeti, propćeno je iz Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Zubčić trebao nastupiti

Od hrvatskih skijaša u Garmisch Partenkirchenu trebao je nastupiti samo Filip Zubčić. Prva je vožnja na rasporedu bila u 10,30 sati.