Ždrijeb Lige prvaka u četvrtfinalu spojio dvije najbolje momčadi Španjolske

Real Madrid je dobio možda i najpoželjnijeg suparnika - njemački Wolfsburg

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) is congratulated by his teammate Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi  (L) after scoring during the UEFA Champions League round of 16 football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2015. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO / AFP / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone, branitelji naslova, igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, odlučio je ždrijeb u Nyonu. Bit će to okršaj dviju trenutno najboljih momčadi španjolske Primere.

Nema sumnje da je Barcelona favorit u ovom dvoboju, posebno kad se uzme u obzir da je slavila protiv Atletica u njihovih posljednjih šest međusobnih okršaja. Međutim, prvi i jedini put kad su se sudarili u Ligi prvaka, u četvrtfinalu prije dvije godine, uspješniji su bili Rojiblancosi. U Barceloni je tada bilo 1-1, a u madridskom uzvratu 1-0 za momčad Diega Simeonea. Rakitić i društvo žele postati prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka, a prvi sljedeći korak je Atleitco protiv kojeg je Lionel Messi zabio 25 golova u 27 nastupa.

‘Arapski’ derbi

Real Madrid je dobio možda i najpoželjnijeg suparnika – njemački Wolfsburg. Vukovi su daleko od prošlosezonskih igara, tek su na osmom mjestu u Bundesligi i Real je veliki favorit u ovom dvoboju. Kraljevski klub je dosad u četvrtfinalima 26 puta prošao i šest puta ispao, a Wolfsburg je suparnik kojeg bi Modrić, Kovačić idruštvo svakako trebali preskočiti.

Zanimljiv će biti i okršaj klubova koji imaju arapske vlasnike – PSG-a i Manchester Cityja. Parižani su s raspoloženim Zlatanom Ibrahimovićem, s osiguranim naslovom francuskog prvaka i nakon izbacivanja Chelseaja puni samopouzdanja, što se ne može reći za City. Pellegrinijeva momčad nije u formi, tek je na četvrtom mjestu u Premier ligi i u ovom se trenutku PSG čini kao bolja oklada.

Posljednji par čine Bayern i Benfice. Iako je Guardiolina momčad bila na rubu ispadanja od Juventusa u osmini finala, protiv Portugalaca je svakako favorit. Dosad je Bayern kroz povijest skupio četiri pobjede i dva remija protiv Benfice, a nijednom nije poražen.