Zidane najavio sljedeću utakmicu Reala u prvenstvu i rekao da će Kovačić zaigrati od prve minute

Kovačić će početi utakmicu umjesto Španjolca Isca

Real Madrid's French forward Karim Benzema (R) and Real Madrid's Croatian midfielder Mateo Kovacic take part in a training session at Valdebebas Sport city in Madrid on November 20, 2015 on the eve their Spanish League footbal match 'El Clasico' Real Madrid vs FC Barcelona.   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Španjolski nogometni velikan Real Madrid u subotu će na svojem stadionu odigrati utakmicu 24. kola Primere protiv Athletic Bilbaa. U petak je stoga pred novinare izašao trener madridskog kluba Zinedine Zidane koji je najavio susret u kojemu bi Mateo Kovačić trebao zaigrati od prve minute.

Novinare je na konferenciji za medije najviše zanimalo stanje s velškim nogometašem Garethom Baleom koji bi zbog nove ozljede trebao pauzirati dodatnih mjesec dana. “Uvijek ste zabrinuti kada je igrač ozlijeđen. Ali nismo zabrinuti više no što je normalno jer je bolje svaki dan. Za oporavak treba vremena, a Gareth je važan igrač za nas tako da nećemo žuriti”, rekao je trener Reala.

Nema žurbe s oporavkom

Zidane protiv Athletica neće moći računati na nastup brazilskog braniča Marcela koji se oporavlja od ozljede, ali ima ozbiljne planove s hrvatskim veznim igračem Mateom Kovačićem. Kovačić je u posljednjoj utakmici Reala, pobjedi protiv Granade, odigrao 12. minuta i asistirao za pobjednički gol. “Marcelo se dobro oporavlja, no niti s njim nećemo žuriti. Sutra ćete doznati tko će igrati na lijevom boku, ali mogu potvrditi da će Mateo Kovačić početi utakmicu.”

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane AFP

Kovačić će zaigrati umjesto Španjolca Isca. “Sutra ću odmoriti Isca, a Kovačić će imati isti zadatak – naporno raditi bez lopte”, poručio je Francuz.