Zoran Mamić progovorio o (navodnom) sukobu s Ćorićem, a čestitao je i Hajduku na pobjedi

Dinamo u subotu na Maksimiru dočekuje Inter iz Zaprešića u trećem kolu HNL-a

24.07.2015., Zagreb - Zoran Mamic trener GNK Dinamo odrzao je konferenciju za medije uoci utakmice s NK Inter Zapresic.
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Tri dana nakon europske pobjede protiv luksemburške Fole Esch Dinamo na Maksimiru dočekuje Inter u trećem kolu HNL-a. Ovo će biti nova prilika modrima da dođu do prve pobjede u prvenstvu u novoj sezoni.
“Čeka nas prvenstvena utakmica u kojoj želimo biti bolji nego dosad. Momčad je već u Osijeku i Luksemburgu, posebno prvi dio, pokazala napredak s kojim smo zadovoljni, ali moramo biti još bolji. I to očekujem već protiv Intera”, rekao je Zoran Mamić dan uoči utakmice.
“Radi se o ekipi koja ima glavu i rep, dobro su organizirani i respektiramo ih. Ako ne budemo na nivou na kojem trebamo biti sigurno ćemo imati problema”, dodao je Mamić nakon čega se osvrnuo na stanje s ozljedama Antolića i Husejinovića.

Novi sustav

“Oni su u momčadskom treningu, treba im još jakih i momčadskih treninga, a uskoro će dobivati i minutažu kako bismo ih što prije doveli na razinu na kojoj su nam potrebni. Schildenfeld? Neće biti spreman za Inter, a vjerojatni niti za prvu utakmicu protiv Moldea dok je i uzvrat upitan. Svaki dan radi, ide na bolje i vidjet ćemo kada će biti spreman”, ddoaje trener modrih. Dinamo je u Luksembrurgu igrao s tri braniča u zadnjoj liniji pa je Mamić i to prokomentirao.

“Već dulje vrijeme koristimo ta dva sustava ovisno o tome za koji procijenimo da nam u određenom trenutku može donijeti nešto dobro. Općenito nisam pristalica sustava i puno priče o tome. Ne igraju brojke i sustavi nego igrači i možda smislimo i treći sustav”, rekao je Mamić pa se osvrnuo na navodni sukob s Antom Ćorićem.

Sukob s Ćorićem

“Ne znam zašto se tu radi problem i medvjeđa usluga njemu i klubu. Pedagoški je dobro za mladog igrača da klub vodi računa o njemu na terenu i van terena. Ante je kod mene igrao prije skoro dvije godine, dobivao puno minutaže i dobivat će i dalje i tu nema nikakvih problema. Treba mu dati mir, mi vodimo o svemu računa i ne treba raditi probleme gdje ih nema. Mediji uporno potenciraju nešto što se ne događa jer nema sukoba između mene i Ćorića”, tvrdi Mamić.

Što se tiče Dinamovog sljedećeg protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, norveškog Moldea, jrekao je da su oni u zadnje četiri godine su tri puta bili prvaci, čvrsti su i dobro posloženi te da ih jako respektiraju.

Čestitka Hajduku

“Usporedba s Aalborgom? Tu su negdje po kvaliteti… Uglavnom, morat ćemo biti jako dobri da bismo prošli dalje u što sam uvjeren. Igrali smo u Španjolskoj prijateljske utakmice s norveškim momčadima, no to je jedno, a natjecateljske utakmice su nešto sasvim drugo. To su dva svijeta”, zaključio je trener Dinama. Zoran Mamić je, inače, tijekom presice čestitao Hajduku na također sjajnom uspjehu u Europskoj ligi.

“Čestitao bih Hajduku na pobjedi protiv Kopera i plasmanu u sljedeće kolo. To je dobro za njih, naš nogomet i sve nas te se nadam da će tako nastaviti u idućim utakmicama”, poručio je Mamić.