Igrač Barcelone zbog utaje poreza osuđen na godinu dana zatvora, ali za njega ipak ima jedna sretna vijest

Javier Mascherano zatvorsku kaznu ipak može zamijeniti za novčanu

Barcelona's Argentinian defender Javier Mascherano (C) arrives at the courthouse on January 21, 2016 in Barcelona. Javier Mascherano of FC Barcelona agreed today before a Spanish judge a one year prison sentence, which won't be applied, and a fine of 816,000 euros for 1.5 million fraud.   AFP PHOTO / JOSEP LAGO / AFP / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Argentinski nogometaš Javier Mascherano osuđen je pred sudom u Barceloni na godinu dana zatvora i 815.000 eura novčane kazne zbog porezne prevare.

Barcelonina zvijezda osuđena je da je oštetila Španjolsku za 1,5 milijuna eura. Mascherano je tijekom 2011. i 2012. pokušao sakriti zaradu od prava na korištenje svoga lika i to uz pomoć tvrtki registriranih u SAD-u i Portugalu.

Na sudu i Neymar i Messi

Nogometaš je priznao krivnju i već je vratio dio duga, ali to mu nije pomoglo da izbjegne osuđujuću presudu. Ipak, dobra je vijest za njega da zatvorsku kaznu može zamijeniti za novčanu tako da sasvim sigurno neće završiti iza rešetaka. A s obzirom da mu novca ne nedostaje, cijela ova afera ga i neće previše zaboljeti.

U Barceloni i inače nisu posebno ‘vješti’ u plaćanju poreza. Cijeli je klub pod sumnjom zbog malverzacija prilikom transfera Neymara, a na optuženičkoj klupi će se uskoro naći i najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi koji je s ocem Jorgeom optužen da je oštetio španjolski državni proračun za 4,2 milijuna eura u razdoblju između 2007. i 2009. godine.